Brussel

Stedentrip Brussel

De hoofdstad van België en de ‘hoofdstad’ van Europa wordt nog wel eens een saaie kantorenstad genoemd. Niets is minder waar.

Weliswaar is Brussel wat verbrokkeld en zijn er wel degelijk grijze kantorenwijken, maar het centrum is gezellig en levendig. Veel mensen brengen er graag enkele dagen door. Er zijn mooie historische gebouwen, interessante musea en het uitgaansleven biedt voor elk wat wils. Verder kunnen ook kinderen aan hun trekken komen, kijk maar eens naar deze Top 10 van attracties en bezienswaardigheden.

Met de Brussels Card krijg je gratis toegang tot 25 musea in de stad en korting bij andere attracties en in restaurants. U krijgt er bovendien een handig gidsje bij.

Een tip: Brussel is een ‘bestuursstad’ met vele diplomaten en ambtenaren. Tijdens de zomer en in de weekends verlaten die Brussel en hebben de betere hotels vaak aantrekkelijke aanbiedingen.

Voordelig vliegen naar Brussel?

Zoek de beste vliegtickets!

Zoek tickets

Top 10 bezienswaardigheden in Brussel

Ontdek deze niet te missen bezienswaardigheden in Brussel!

Manneken pis
6

Manneken Pis

Dat zo’n klein beeldje zou kunnen uitgroeien tot een toeristische attractie van formaat! Het plassende jongetje heeft al heel wat ‘ontvoeringen’ overleefd en beschikt inmiddels over een kledingkast met meer dan 700 kostuumpjes.

Meer over Manneken Pis
Grote markt
1

Grote Markt

Het centrum van de stad en misschien ook wel het gezelligste plein van Brussel. De vele terrasjes nodigen uit om een lekker Belgisch biertje te drinken, maar schenk ook aandacht aan de gevels van de gildenhuizen rondom de Grote Markt met vaak prachtige details.

Meer over Grote Markt
De marollen
0

De Marollen

De volkswijk van Brussel die dat volkse karakter (nog) heeft weten te behouden. Het centrum is het Vossenplein waar dagelijks een rommelmarkt wordt gehouden. Ook in de straatjes om het plein vindt u vele winkeltjes met oude spullen.

Meer over De Marollen
Atomium
1

Atomium

Het Atomium is voor Brussel wat de Eiffeltoren is voor Parijs. Ook dit is een overblijfsel van een Wereldtentoonstelling. Vanuit de hoogste bol van dit 150 miljard maal vergrote atoom heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Meer over Atomium
Brussel
1

Kerk van de Grote Zavel

Deze prachtige gotische kerk ligt in een van de aantrekkelijkste wijken van Brussel, De Zavel. Op het plein voor de kerk – Grote Zavel – wordt op zaterdag en zondag een antiekmarkt gehouden. Op andere dagen kun je terecht bij antiekwinkels in de omliggende straten.

Meer over Kerk van de Grote Zavel
Koninklijk paleis en belvue museum
0

Koninklijk Paleis en BELvue Museum

Het Koninklijk Paleis is alleen in de zomermaanden geopend, maar de geschiedenis van de Belgische Koninklijke familie wordt uitgebreid uit de doeken gedaan in het BELvue Museum. Onder de Koningswijk liggen de resten van een eerder paleis.

Meer over Koninklijk Paleis en BELvue Museum
Stripverhaalroute en stripmuseum
0

Stripverhaalroute & Stripmuseum

Vele muren in Brussel zijn opgefleurd met taferelen uit bekende stripverhalen. Er is een route uitgezet langs al deze muurschilderingen. De echte stripliefhebbers gaan daarna naar het Stripmuseum.

Meer over Stripverhaalroute & Stripmuseum
Brussel
0

Jubelpark

Het Jubelpark is een creatie van koning Leopold II om te vieren dat België 50 jaar onafhankelijk was. Naast de imposante triomfboog zijn er in het park interessante musea als Autoworld, het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis en het Jubelparkmuseum.

Meer over Jubelpark
Brussel
0

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten omvatten vier musea. De belangrijkste zijn het Museum voor Oude Kunst en het Museum voor Moderne Kunst. Die zijn met elkaar verbonden, zodat u een mooi chronologisch overzicht krijgt van kunst uit de 15e eeuw tot nu.

Meer over Koninklijke Musea voor Schone Kunsten
Brussel
1

Bruparck

Aan de voet van het Atomium ligt een amusementspark dat uit vier onderdelen bestaat. In Mini-Europe zie je de bekendste gebouwen van Europa op miniatuurformaat. Océade is een fantastisch subtropisch zwemparadijs met 11 glijbanen en in Kinepolis kun je films zien in het IMAX-theater. Om bij te tanken gaat u naar The Village waar bars en restaurants zijn.

Meer over Bruparck