Kopenhagen

Stedentrip Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken werd in de 18e eeuw door brand vrijwel verwoest en werd in 1807 ook nog eens door de Britten in brand geschoten. Daardoor beschikt Kopenhagen nauwelijks over een historische binnenstad met nauwe straatjes. Toch is er genoeg te beleven: mooie paleizen, zeer veel musea en galeries voor kunstliefhebbers, een springlevend en fraai aangelegd pretpark, een van de langste winkelstraten ter wereld, en gezellige buurten met restaurants, bars en terrasjes.

Met de Copenhagen Card heeft u gratis toegang tot meer dan 60 bezienswaardigheden en krijg je korting bij 20 andere attracties. Op deze website geven we je informatie over de Top 10 van bezienswaardigheden in de Deense hoofdstad.

Prijzen hier genoemd zijn in Deense kronen: € 1,00 is ongeveer 7,40 Deense kronen, of andersom 1 Deense kroon is ongeveer 13 eurocent (augustus 2007).

Voordelig overnachten in Kopenhagen?

Zoek de beste hotel aanbiedingen!

Zoek hotels

Top 10 bezienswaardigheden in Kopenhagen

Ontdek deze niet te missen bezienswaardigheden in Kopenhagen!

Nyhavn
1

Nyhavn

De oude zeemansbuurt van Kopenhagen heeft zich ontwikkeld tot een uiterst gezellig uitgaanscentrum. De koopmanshuizen en pakhuizen zijn veranderd in restaurants, bars en cafés. Bij mooi weer wil iedereen buiten zitten en is het moeilijk een plekje te vinden op de terrassen langs de waterkant.

Meer over Nyhavn
Tivoli
1

Tivoli

Een bezoek aan Kopenhagen is niet compleet zonder een bezoek aan Tivoli. Althans, dat vinden de Denen zelf. Het pretpark is al meer dan anderhalve eeuw oud maar nog springlevend. De attracties worden steeds vernieuwd, de prachtige indeling van dit park blijft behouden.

Meer over Tivoli
Winkelen stroget
0

Winkelen: Strøget

Kopenhagen is een shoppersparadijs, want het heeft een van de langste winkelstraten ter wereld. Daar vindt u internationale en Deense designwinkels. Niet goedkoop, maar kijken kan ook leuk zijn en in de zijstraten van Strøget vindt u goedkopere opties.

Meer over Winkelen: Strøget
De kleine zeemeermin
0

De Kleine Zeemeermin

De meest gefotografeerde vrouw van Kopenhagen kijkt dromerig uit over de zee. Het is geen groot beeld, maar wel een trekpleister van formaat. Dat heeft als nadeel dat u bijna nooit alleen het beeldje op een foto kunt krijgen, tenzij u vroeg opstaat.

Meer over De Kleine Zeemeermin
Christiania
1

Christiania

Al sinds het begin van de jaren zeventig bestaat de ‘vrijstaat Christiania’, ondanks pogingen van het stadsbestuur de alternatievelingen te verwijderen. U vindt er veel alternatieve kunst, maar Christiania heeft ook een groene zone waar het goed toeven is.

Meer over Christiania
Amalienborg rosenborg
0

Amalienborg / Rosenborg

De Amalienborg is nog steeds in gebruik als werkpaleis en daarom is het maar beperkt toegankelijk. Wel is er in een van de paleizen (er zijn er vier) een museum ondergebracht. Een grotere expositie is er in het kasteel Rosenborg, waar onder meer de Kroonjuwelen liggen.

Meer over Amalienborg / Rosenborg
Kopenhagen
0

Nationale Galerie

De kunst in de Nationale Galerie was oorspronkelijk de privé-verzameling van koning Frederik V. Je ziet er veel schilderijen van Vlaamse en Nederlandse oude meesters onder wie Rembrandt en Titiaan, maar ook werk van Picasso en Matisse.

Meer over Nationale Galerie
Kopenhagen
0

Rundetårn

Van de Ronde Toren heeft u een mooi uitzicht op de binnenstad van Kopenhagen. En u hoeft er niet eens trappen voor te klimmen, want er loopt een spiraalvormige traploze gang naar boven. In de bibliotheek worden tentoonstellingen gehouden en concerten gegeven.

Meer over Rundetårn
Kopenhagen
0

Ny Carlsberg Glyptotek

Alleen al het gebouw en de tropische tuin van de Carlsberg Glyptotheek zijn de moeite van het bekijken waard, maar de collectie is ook zeer boeiend. Die bestaat uit oudheden uit de landen rond de Middellandse Zee, beeldhouwwerken en Franse impressionistische schilderkunst.

Meer over Ny Carlsberg Glyptotek
Kopenhagen
0

Nationaal Museum

Het Nationaal Museum geeft een boeiend overzicht van de geschiedenis van Denemarken en de Denen. Om het voor kinderen ook leuk te maken is er een speciale afdeling waar ze zich kunnen verkleden en zich een Vikingkapitein of prinses kunnen wanen.

Meer over Nationaal Museum