Milaan

Stedentrip Milaan

Milaan is de bruisende zakenstad van Italië en de op één na grootste stad van het land. Voor shoppers is Milaan een mekka: u vindt er de ene winkelstraat na de andere. Maar ook cultureel is er in Milaan veel te ontdekken, van oude kerken tot boeiende musea en galeries.

Daarnaast is Milaan Italië’s modestad bij uitstek, dus ook liefhebbers van haute couture komen hier aan hun trekken. Verder zijn er uitstekende restaurants, maar u moet wel wat moeite doen om de beste te ontdekken (ga daarvoor naar de omgeving van de Ripa di Porta Ticinese of de wijk Brera).

Op deze website geven we je alle informatie over de Top-10 van bezienswaardigheden in Milaan.

Voordelig vliegen naar Milaan?

Zoek de beste vliegtickets!

Zoek tickets

Top 10 bezienswaardigheden in Milaan

Ontdek deze niet te missen bezienswaardigheden in Milaan!

Cimitero monumentale
4

Cimitero Monumentale

Op deze begraafplaats ten noorden van het centrum zie je staaltjes van Italiaanse architectuur. Nogal bombastische grafmonumenten, sommige met een bijzondere geschiedenis zoals dat van Maria Maggi, in werkelijkheid Eva Péron.

Meer over Cimitero Monumentale
Santa maria delle grazie
3

Santa Maria delle Grazie

Het pronkstuk van dit voormalige klooster is de wandschildering ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci. Al snel na de voltooiing raakte het schilderij in verval, maar het is recentelijk gerestaureerd en nu weer in alle glorie te zien.

Meer over Santa Maria delle Grazie
Milaan
0

Museo Poldi-Pezzoli

Oorspronkelijk een privé-verzameling heeft dit museum een schat aan kunstwerken van Italiaanse, Nederlandse en Vlaamse artiesten. Naast schilderijen zie je er sieraden, tapijten, glas, porselein en een verzameling historische zonnewijzers.

Meer over Museo Poldi-Pezzoli
Winkelen in milaan
0

Winkelen in Milaan

Milaan heeft een enorm aanbod aan winkels en shoppen is dan ook een geliefde bezigheid van vele toeristen. Als centrum van de Italiaanse modewereld kun je er uw hart ophalen aan de nieuwste creaties. Kijken mag, kopen hoeft niet.

Meer over Winkelen in Milaan
San siro stadion
0

San Siro Stadion

De twee aartsrivalen AC Milan en Inter Milan bespelen beide het San Siro Stadion. Tijdens een rondleiding neemt u een kijkje achter de schermen en in het museum zal je ontdekken dat de Nederlanders Rijkaard, Gullit en Van Basten nog steeds op een voetstuk staan.

Meer over San Siro Stadion
Milaan
1

Duomo Santa Maria Nascente

Aan de Dom van Milaan is eeuwen gewerkt. Deze gotische kerk is de blikvanger van de stad met 135 marmeren siertorentjes en meer dan 2200 beelden. Vanaf het dakterras heeft u een fraai uitzicht over Milaan.

Meer over Duomo Santa Maria Nascente
Teatro alla scala
0

Teatro alla Scala

Het is bepaald niet gemakkelijk een kaartje te bemachtigen voor een voorstelling in het beroemdste operagebouw ter wereld. Mocht dat niet lukken, dan kun je altijd nog een bezoek brengen aan het aangrenzende museum met een fraaie collectie muziekinstrumenten, posters en kostuums.

Meer over Teatro alla Scala
Milaan
0

Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica

De grootste attractie van het Museum voor Wetenschap en Techniek is de galerij gewijd aan Leonardo da Vinci. Er staan meer dan honderd modellen, die werden gemaakt op basis van Da Vinci’s tekeningen en schetsen.

Meer over Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica
Milaan
0

Castello Sforzesco

Dit kasteel ligt midden in de stad en was het machtscentrum van de hertogen van Milaan. Je kunt gratis rondwandelen in dit complex met vier meter dikke muren, grachten, torens en ophaalbruggen. In het museum zie je het laatste (en onvoltooide) werk van Michelangelo.

Meer over Castello Sforzesco
Milaan
0

Pinacoteca di Brera

Een van de belangrijkste en boeiendste collecties van Italiaanse kunstenaars, onder wie meesters als Rafael en Caravaggio, vindt u in de Pinacoteca di Brera. Niet alleen de collectie is mooi, het museum is ook nog eens ondergebracht in een indrukwekkend barokpaleis.

Meer over Pinacoteca di Brera