Barcelona

Stedentrip Barcelona

De Catalaanse hoofdstad Barcelona is een populaire bestemming om er enkele dagen tussenuit te gaan. En terecht, want Barcelona biedt bezoekers een gevarieerd aanbod van bezienswaardigheden en attracties.

Hieronder vind je de Top-10 bezienswaardigheden van deze bruisende Spaanse stad. Met de zogeheten Barcelona Card krijg je korting op de toegangsprijs van bezienswaardigheden.

Voordelig overnachten in Barcelona?

Zoek de beste hotel aanbiedingen!

Zoek hotels

Top 10 bezienswaardigheden in Barcelona

Ontdek deze niet te missen bezienswaardigheden in Barcelona!

Architectuur van gaudi
16

Architectuur van Gaudí

Het meesterwerk van de grote architect Antonio Gaudí is de Sagrada Família, de enorme basiliek in het centrum van Barcelona, die overigens nog steeds niet af is. Maar Gaudí heeft meer op zijn naam staan, zoals het Park Güell en het huis La Pedrera/Casa Milà.

Meer over Architectuur van Gaudí
Fc barcelona
13

FC Barcelona

Een bezoek aan het stadion en het museum van een van de beroemdste voetbalclubs van Europa is een must voor voetballiefhebbers. De naam van het stadion – Camp Nou – alleen al heeft voor velen een magische klank. Als je op een speeldag van de club in Barcelona bent, bezoek dan een wedstrijd!

Meer over FC Barcelona
Parc montjuic
5

Parc Montjuïc

Barcelona heeft vele parken, maar het Park Montjuïc is het populairst. Niet alleen omdat het een mooi park is, maar ook omdat er veel attracties zijn: een oud fort, een militair museum, het Museu Nacional d'Art de Catalunya, het Miró Museum en de Magische Fontein.

Meer over Parc Montjuïc
La rambla
6

La Rambla

Iedere bezoeker van Barcelona struint minimaal één keer over de beroemdste boulevard van de stad. Omzoomd door bomen en bevolkt door straatartiesten van uiteenlopend niveau is dit een plek die dag en nacht bruist. Loop ook eens een zijstraatje in, al was het maar omdat daar de prijzen voor drankjes lager liggen.

Meer over La Rambla
Barri gotic
3

Barri Gotic

Barri Gotic is de ‘Gotische Wijk’ van Barcelona, het oudste deel van de stad. De naam is wat misleidend, want er staan niet uitsluitend gotische gebouwen. Vroeger was de oude stad afgesloten met stadsmuren. Die zijn voor het grootste deel afgebroken en vervangen door brede straten.

Meer over Barri Gotic
Poble espanyol
2

Poble Espanyol

Het Poble Espanyol is een nagebouwd dorp met huizen en gebouwen uit verschillende delen van Spanje. Verder zijn er demonstraties van oude ambachten en winkeltjes met souvenirs. Het Spaanse Dorp is vermaard om de dagelijkse Flamenco dans- en muziekshow.

Meer over Poble Espanyol
Barcelona
4

L’Aquarium de Barcelona

Het Aquarium van Barcelona is het op één na grootste van Europa (na Genua). De grootste trekpleister is de watertunnel waar de vissen en haaien rond en boven u zwemmen. Er zijn ook veel interactieve attracties die vooral kinderen zullen aanspreken.

Meer over L’Aquarium de Barcelona
Transbordador aeri del port
3

Transbordador Aeri Del Port

Niet iets voor mensen met hoogtevrees: dit is een kabelbaan van de haven naar het topje van de Montjuïc. De cabines hangen aan kabels hoog boven de stad en een mooi uitzicht is dus gegarandeerd.

Meer over Transbordador Aeri Del Port
Picasso museum
2

Picasso Museum

In vijf fraaie middeleeuwse huizen hangen de werken van Pablo Picasso in chronologische volgorde. Daardoor krijgt u een goede indruk van de ontwikkeling die deze grote Spaanse kunstenaar heeft doorgemaakt.

Meer over Picasso Museum
Zoo barcelona
0

Zoo Barcelona

Een bijzonder mooie dierentuin voor het hele gezin. Naast de grote verscheidenheid aan dieren zijn er elektrische autootjes, picknickplaatsen, een minitreintje en pony’s waarop kinderen een ritje kunnen maken.

Meer over Zoo Barcelona