Madrid

Stedentrip Madrid

De hoofdstad van Spanje staat soms wat in de schaduw van Barcelona, maar dat is geheel onterecht. Madrid is een schitterende stad met grootse pleinen, indrukwekkende fonteinen, boeiende musea en, niet te vergeten, een nachtleven zoals je dat op niet veel plaatsen meemaakt. Madrid was oorspronkelijk een militaire nederzetting van de Moren. De plek had een overvloed aan water en werd daarom in het Arabisch ‘Mayrit’ genoemd, oftewel ‘bron van het leven’. Die naam werd later verbasterd tot Madrid.

Op deze site leest u alles over de Top 10 van bezienswaardigheden in deze stad.

Voordelig overnachten in Madrid?

Zoek de beste hotel aanbiedingen!

Zoek hotels

Top 10 bezienswaardigheden in Madrid

Ontdek deze niet te missen bezienswaardigheden in Madrid!

Prado museum
2

Prado Museum

Een van de bekendste musea ter wereld met werk van de grote kunstenaars Francisco Goya, Diego Velázquez en El Greco. Daarnaast zie je er doeken van Vlaamse, Nederlandse, Duitse, Franse en Italiaanse schilders.

Meer over Prado Museum
Koninklijk paleis madrid
2

Koninklijk Paleis

De Spaanse koninklijke familie woont allang niet meer in dit paleis, maar het wordt nog wel gebruikt bij officiële gelegenheden. Het paleis heeft 2800 kamers. Tijdens de rondleiding zie je enkele van de mooist gedecoreerde kamers en zalen.

Meer over Koninklijk Paleis
El retiro
1

El Retiro

Dit grote stadspark is een groene oase in Madrid. Vooral in het weekend is het er druk. Het park is fraai aangelegd met onder meer een grote vijver waar u roeibootjes kunt huren. Ook worden er tentoonstellingen gehouden.

Meer over El Retiro
Centro de arte reina sofia
1

Centro de Arte Reina Sofia

In dit museum van moderne kunst hangt een van de bekendste Spaanse schilderijen: Guernica van Pablo Picasso. Verder is er uitgebreide aandacht voor andere Spaanse grootheden als Salvador Dali en Joan Miró.

Meer over Centro de Arte Reina Sofia
Bernabeu stadion
4

Bernabéu Stadion

Een mekka voor vele voetballiefhebbers, met uitzondering van de fans van FC Barcelona, de aartsrivaal van Real Madrid. Een rondleiding door het stadion begint met een kijkje vanaf het dak!

Meer over Bernabéu Stadion
Madrid
1

Plaza Puerta del Sol

Als je tijdens de jaarwisseling in Madrid bent moet u tegen middernacht zeker naar dit plein gaan. Vergeet niet een trosje druiven mee te nemen, want anders kon het nieuwe jaar wel eens slecht voor u aflopen…

Meer over Plaza Puerta del Sol
Uitgaan in madrid
1

Uitgaan in Madrid

Als je niet deelneemt aan het bruisende nachtleven van de stad bent u niet echt in Madrid geweest. Tenminste, dat vinden de Madrilenen. Elke wijk heeft een eigen stijl en (soms eigengereid) publiek.

Meer over Uitgaan in Madrid
Madrid
3

Faro de Madrid

Voor een mooi uitzicht over de stad gaat u naar deze toren van 92 meter hoog. Die hoogte hangt samen met het jaar 1992, toen de toren werd geopend ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Barcelona en de titel Culturele Hoofdstad van Europa voor Madrid.

Meer over Faro de Madrid
Madrid
3

Plaza Mayor

Dit plein ligt centraal in de stad en is een oase van rust omdat er geen verkeer is toegestaan. Naast winkels, restaurants en bars vindt u er straatmuzikanten en portrettekenaars.

Meer over Plaza Mayor
Madrid
0

La Cibeles

Dit is een van de mooiste pleinen van Madrid met in het midden de fontein ‘La Cibeles’, een voorstelling van de godin van de vruchtbaarheid. Verder staan rond het plein enkele van de fraaiste gebouwen van de Spaanse hoofdstad.

Meer over La Cibeles