Antwerpse Zoo

Antwerpse Zoo

De Zoo van Antwerpen is een van de mooiste stadsdierentuinen in Europa. De dieren hebben er de ruimte in een fraai aangelegde tuin waar bijzondere bomen groeien. De komende jaren wordt de dierentuin verder uitgebreid.

Dierentuin

Over deze spot

De Zoo van Antwerpen ligt midden in de stad en is een van de oudste (1843) en mooiste dierentuinen van Europa. Om deze reputatie hoog te houden is begin 2007 besloten de dierentuin uit te breiden. In de komende 10 jaar wordt de dierentuin 10% groter met onder andere een Afrikaanse savanne.

De zoo heeft afdelingen uit verschillende werelddelen. Zo is ‘Vriesland’ het verblijf voor konings- en rotspinguïns en zeeotters, in ‘Hati Mahal’ zie je de olifanten en in Aquaforum wordt dagelijks een zeeleeuwenshow opgevoerd. In deze dierentuin vindt u ook een moerasbiotoop (‘Hippotopia’) met kroeskoppelikanen, nijlpaarden en tapirs. Verder kun je door een volière lopen waar o.a. ibissen rondvliegen.

In totaal zijn er ruim 5000 dieren verdeeld over bijna 1000 soorten. Voeg daarbij het bijzondere bomenbestand en de prachtige tuinaanleg en het is niet verwonderlijk dat de Antwerpse Zoo een van de belangrijkste attracties van België is. De dierentuin trekt zo’n anderhalf miljoen bezoekers per jaar.

De Antwerpse dierentuin vervult een belangrijke rol bij het instandhouden en kweken van bedreigde diersoorten zoals de okapi, het Przewalskipaard, de Congopauw, de dwergchimpansee, het goudkopleeuwaapje en de Europese otter.

Handig om te weten

Website: Zoo Antwerpen
Adres: Koningin Astridplein 26
Openingstijden: Het park is alle dagen open vanaf 10 uur. Het sluitingsuur is verschillend naargelang het seizoen.
Toegangsprijs: € 22,50, kinderen 3-17 jaar € 17,50, onder 3 jaar gratis.

Raadpleeg de website van Zoo Antwerpen voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Antwerpen plannen

Antwerpen is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Antwerpen? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Antwerpen