Spookwandeling

Spookwandeling

Het is de vraag of je na een spookwandeling door Antwerpen nog rustig op een terrasje zult zitten, maar het is wel een leuke manier om de donkere kanten van de stad te leren kennen. Huiver bij de verhalen van de gids!

Mysteries en legenden

Over deze spot

Wat kun je ’s avonds in Antwerpen doen? Veel mensen zullen zeggen: lekker eten en daarna een drankje drinken in de vele bars en cafés van de stad. Maar denk ook eens aan een spookwandeling door het oude centrum, waarbij u alles te weten komt over de donkere geschiedenis van Antwerpen.

De tocht duurt ongeveer twee uur en begint bij het standbeeld van Lange Wapper bij Het Steen. Een gids leidt u langs huizen en plekken waar ooit iets is voorgevallen of waar een griezelig verhaal aan verbonden is. Ook zal hij u vertellen over wreedheden die plaatsvonden in de stad, onverklaarbare fenomenen, moordpartijen en de lotgevallen van heiligen en zondaars. Het leuke van deze tocht is dat u echt zult huiveren door de verhalen van de gids zonder dat daar goedkope effecten als Halloween-achtige figuren met maskers voor nodig zijn.

De tocht eindigt bij een plek waar je zal zien hoe de grootste misdaad in Antwerpen gepleegd zijn sporen heeft nagelaten. We gaan je natuurlijk niet verklappen waar dat is en om welke misdaad het gaat. Wel kunnen we je vertellen dat u na deze tocht toe bent aan dat verfrissende drankje in een Antwerps café!

Draag gemakkelijke schoenen. De spooktocht heeft een lengte van ongeveer 3 kilometer.

Handig om te weten

Website: Antwerpse Spookwandeling
Adres: vertrekpunt bij Het Steen, bij het standbeeld van Lange Wapper. U herkent de gids aan zijn historische kledij.
Tijden: De wandeling start vaak op zaterdag om 20.30, 21.00 of 21.30 afhankelijk van de maand.
Prijs: € 10,00 (groepen van 16-20 personen: € 160 per groep)

Raadpleeg de website van de Antwerpse Spookwandeling voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Antwerpen plannen

Antwerpen is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Antwerpen? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Antwerpen