Groeningemuseum

Groeningemuseum

Het Groeningemuseum is het Brugse Museum voor Schone Kunsten en een absolute must voor kunstliefhebbers. U vindt er een compleet overzicht van de Zuid-Nederlandse en Belgische schilderkunst, van de 15e eeuw tot heden.

Kunstmuseum

Over deze spot

Het Groeningemuseum biedt een uitgebreid overzicht van de Zuid-Nederlandse en Belgische schilderkunst vanaf de 15e eeuw. Wereldberoemd is de verzameling van Vlaamse Primitieven onder wie Jan van Eyck, de hofschilder van Filips de Goede.

Twee van zijn meesterwerken zijn hier te bewonderen: ‘Madonna met kanunnik Van der Paele’ en het portret van Margareta van Eyck. Daarnaast hangt er werk van Rogier van der Weyden, Hans Memling (meer van hem in het Memlingmuseum), Gerard David en Hiëronymus Bosch (‘Het Laatste Oordeel’). Ook zie je er schilderijen van de impressionist Emile Claus.

Uit het begin van de vorige eeuw stammen werken van onder meer Rik Wouters, James Ensor, Gustave Van de Woestijne, Paul Delvaux en Rene Magritte. Er is een wisselend aanbod van moderne kunst van na de Tweede Wereldoorlog met werken van kunstenaars als Pierre Alechinsky, Luc Peire, Dan van Severen en Roger Raveel.

je zal begrijpen dat bovenstaande bij lange na geen volledig overzicht is van de collectie. Voor iedere kunstliefhebber is het Stedelijk Museum voor Schone Kunsten (de officiële naam van het Groeningemuseum) een absolute must.

Handig om te weten

Website: Groeningemuseum
Adres: Dijver 12
Openingstijden: 09.30-17.00 (maandag gesloten)
Toegangsprijs: € 8,00, 13-26 jaar, 60+, groepen vanaf 15 personen € 6,00, onder 12 jaar gratis

Raadpleeg de website van het Groeningemuseum voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Populaire activiteiten in Brugge

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Brugge

Ontdek Brugge Fietskoets tour
9,3 Geweldig!

Ontdek Brugge Fietskoets tour

Vanaf €24,00 per groep
Advertentie

Je stedentrip Brugge plannen

Brugge is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Brugge? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Brugge