Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Het Middeleeuwse Centrum Rondvaart

De leukste manier om Gent te zien is vanaf het water! Met deze rondvaart van 50 minuten ontdek je het prachtige middeleeuwse centrum op unieke wijze. Uiteraard met een Nederlandstalige gids!

De highlights

  • Een unieke rondvaart door middeleeuws Gent
  • Ontdek het historische oude centrum van de stad vanaf het water
  • Zie bezienswaardigheden als het Gravensteen en de St.-Baafskathedraal
  • De Nederlandse gids vertelt leuke weetjes en boeiende verhalen
  • Bekijk de 13de-eeuwse kloosters en prachtige gildenhuizen
  • De ideale kennismaking met Gent

Dit ga je beleven

Gent is een perfecte stad om vanaf het water te ontdekken. De mooie kanalen brengen je dwars door het centrum en langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Met deze rondvaart verken je het middeleeuwse centrum van Gent!

De boottocht brengt je o.a. langs de St. Baafskathedraal, de St.-Niklaaskerk, 't Gravensteen, 't Prinsenhof, de oude vismijn, 13de-eeuwse kloosters en de gildenhuizen van metsers, schippers, vishandelaars, etc. Je vaart op de Leie en de Lieve en ziet op deze manier meteen het beste van Gent! De gids vertelt onderweg leuke weetjes en verhalen over Gent en de plekken waar je langsvaart. Een leukere kennismaking met de stad is er eigenlijk niet!

Beoordelingen

8,3
Erg goed

Op basis van 4 beoordelingen

Onze gids deed het prima voor de eerste keer! Het was makkelijk te vinden. Fijn bootje
8,0
Ik zou het iedereen aanraden. De gids was vriendelijk en het was heel erg leerzaam. Hij wees ons op dingen en vertelde ons verhalen die we nooit gezien of geweten zouden hebben.
10,0
Het viel ons een beetje tegen,het is heen en weer varen en dan weer terug nog naar een ander grachtje dat dood liep. Dus dat snapte we niet helemaal. Als je gaat varen dan kan je toch gelijk dat andere grachtje pakken. Maar misschien heb dat een reden.
7,0
was leuk maar vond het wel vreemd dat er heen en weer werd gevaren en we boften met het mooie weer ! Was een leuke gids met een gezellige stem.
8,0
Boat in Gent

Boat in Gent

Gent is bij uitstek een stad om vanaf het water te ontdekken. Met de rondvaarten van Boat in Gent vaar je bijvoorbeeld door het middeleeuwse centrum of ontdek je compleet Gent. Onder begeleiding van een deskundige gids kom je meer te weten over Gent, de historie en de bijzondere bezienswaardigheden.

8,3
4 beoordelingen
3 activiteiten

Inclusief

  • Nederlandse gids
  • Rondvaart van 40 minuten

Praktische informatie

Het Middeleeuwse Centrum Rondvaart location
Taal gids Nederlands
Duur 50 minuten
Starttijd De starttijd is afhankelijk van de gekozen datum
Meeting point De gele parasol, hoek Kraanlei bij de brug, 50m van het Gravensteen