Chinese Muur

Chinese Muur

Het ligt buiten Beijing, maar vrijwel iedere toerist brengt een bezoek aan dit indrukwekkende bouwwerk. Badaling is het best gerestaureerde en drukste deel van de Muur. Als je meer tijd heeft, is het leuk om een wat verder weg gelegen deel te bezoeken.

Muren en poorten

Over deze spot

De Chinese Muur ligt weliswaar niet in Peking, maar het is een bijzonder populaire dagtrip vanuit de Chinese hoofdstad. De oorsprong van de Muur dateert al van voor het begin van onze jaartelling. Toen was het een verdedigingswerk tegen de Hunnen. De ruim 2400 kilometer lange Muur kent slechts enkele poorten, die vroeger streng bewaakt werden. Onder de Ming-dynastie werden de ingestorte muren weer opgericht om de Mongolen tegen te houden.

De meeste tours gaan naar de Muur bij Badaling, op ongeveer een uur rijden. Slechts iets verder ligt de Muur bij Mutianyu. Je kunt ook naar Jinshanling, waar de Muur in zwaar verval is en weinig toeristen komen. Voor avonturiers is er de Muur bij Simatai, waar ook nauwelijks iets aan restauratie gedaan is.

Badaling ligt 70 kilometer ten noordwesten van Beijing. Op die plek is de Muur fraai gerestaureerd, maar in de verte zie je ingestorte delen. Een kaartje voor de Muur geeft u ook toegang tot het Museum over de Grote Muur.

De meeste tours naar Badaling stoppen onderweg bij de Ming-graven, Shi San Ling. Dertien van de zestien Ming-keizers hebben daar hun laatste rustplaats samen met hun keizerinnen en bijvrouwen. De dertien mausolea liggen achter de Grote Rode Poort en achter het grafveld loopt een weg met aan weerszijden 24 stenen dieren, 12 staand en 12 gehurkt. Sommige bestaan echt, maar andere zijn fantasiedieren. De graven van de Ming-keizers zijn ware ondergrondse paleizen. De kunstwerken uit deze grafkelders staan tentoongesteld in een apart museum.

Handig om te weten

Website: Chinese Muur bij Badaling
Openingstijden: 06.40-18.30
Toegangsprijs: 45 yuan, kabelbaantje 40 yuan (enkele reis) of 60 yuan (retour)
Rondleidingen: Dagtrip Chinese Muur

Raadpleeg de website van de Chinese Muur bij Badaling voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Populaire activiteiten in Beijing

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Beijing

Dagtrip Chinese Muur

Dagtrip Chinese Muur

Vanaf €88,65 p.p.
Beijing Foodie Walk

Beijing Foodie Walk

Vanaf €29,01 p.p.
Beijing by Bike fietstour

Beijing by Bike fietstour

Vanaf €58,02 p.p.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Beijing plannen

Beijing is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Beijing? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Beijing