Lama Tempel

Lama Tempel

Dit is de grootste Tibetaanse boeddhistische tempel buiten Tibet. Een van de attracties is een enorm boeddhabeeld, gemaakt uit één stuk sandelhout.

Tempels

Over deze spot

Het confucianisme heeft altijd op gespannen voet gestaan met het boeddhisme. Toch zijn er veel boeddhisten in China en een van hun belangrijkste heiligdommen is de Lama Tempel. Dit is een Tibetaanse tempel en de grootste buiten Tibet.

Oorspronkelijk was dit een paleis van prins Yongzheng. Toen die in 1723 keizer werd, ging hij in de Verboden Stad wonen en werd zijn paleis een tempel. De vijf zalen van de tempel zijn ingericht in diverse stijlen: Tibetaans, Mongools en in de stijl van de Han-dynastie. Overal hangen thangkhas (beschilderde repen stof), lampjes gevuld met jakboter, en brandende wierookstokjes.

Boeddhabeelden in verschillende grootte completeren het geheel. Er is onder meer het grootste Boeddhabeeld uit één stuk hout te zien, de Maitreya. Dat hout komt van een sandelboom, die in de 18e eeuw vanuit Tibet naar deze tempel werd getransporteerd. Het kostte de makers drie jaar om dit beeld te maken.

Handig om te weten

Website: Lama Tempel
Adres: Yonghegong Dajie 12
Openingstijden: 09.00-17.00
Toegangsprijs: 25 yuan

Raadpleeg de website van Lama Tempel voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Populaire activiteiten in Beijing

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Beijing

Beijing Foodie Walk

Beijing Foodie Walk

Vanaf €29,04 p.p.
Dagtrip Chinese Muur

Dagtrip Chinese Muur

Vanaf €88,75 p.p.
Beijing by Bike fietstour

Beijing by Bike fietstour

Vanaf €58,09 p.p.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Beijing plannen

Beijing is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Beijing? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Beijing