Hongkong

Vervoer in en naar Hongkong

Je reis naar Hongkong goed voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk! Om ervoor te zorgen dat je soepel in en naar Hongkong reist kun je al veel voorwerk doen. Heb je al nagedacht over hoe je zo makkelijk mogelijk naar je luchthaven van vertrek reist? Of hoe je makkelijk van de luchthaven van je bestemming bij je hotel komt? Heb je al uitgezocht wat de meest voordelige vlucht is? Wij helpen je graag bij de voorbereiding van je stedentrip Hongkong en hebben daarom een aantal handige sites op een rij gezet waarmee jij je stedentrip Hongkong optimaal kunt voorbereiden!

 1. Vliegwinkel.nl

  Goedkope vliegtickets vergelijken

  Bekijk het aanbod
 2. Vliegtickets.nl

  Vergelijk eenvoudig vliegtickets

  Bekijk het aanbod
 3. Travelbags.nl

  Handige koffers en tassen om mee te reizen

  Bekijk het aanbod
 4. Centralparking.nl

  Veilig en voordelig parkeren op Schiphol

  Bekijk het aanbod

Vliegen naar Hong Kong

In Hong Kong ligt één van de grootste vliegvelden ter wereld, het Hong Kong Chek Lap Kok International Airport. De luchthaven ligt 39 kilometer ten noordwesten van het centrum van Hong Kong. De Airport Express trein van het vervoersbedrijf MTR zorgt ervoor dat je binnen een klein half uurtje van het vliegveld naar het centrum kunt reizen. De trein rijdt om de 12 minuten en een enkeltje kost HKD 100. Naast de Airport Express gaan er ook verschillende stadsbussen naar het centrum. Een taxi brengt je voor HKD 250 naar Hong Kong centrum.

In de omgeving ligt ook nog het Shenzhen vliegveld en het vliegveld van Macau. Beide liggen op ongeveer zo´n 35 kilometer afstand van Hong Kong. Het Hong Kong International Airport is de thuishaven van de volgende luchtvaartmaatschappijen: Cathay Pacific Airways, Dragonair, Hong Kong Express, CR Airways, Oasis Hong Kong Airlines en Air Hong Kong.

Bereikbaarheid per auto

Hong Kong kun je beter niet met de auto verkennen. Het verkeer is erg chaotisch en onoverzichtelijk. Daarbij maakt het links rijden en de Chinese bewegwijzering de situatie er niet gemakkelijker op.

Bereikbaarheid per trein en bus

Het openbaar vervoer in Hong Kong is zeer gevarieerd. Met de dubbeldeksbussen kun je zowel het centrum als de buitenwijken van Hong Kong bezoeken. De minibusjes zijn een stuk duurder, maar wel een stuk sneller. De minibusjes hebben geen vaste haltes. Je moet de chauffeur een teken geven als je wilt instappen of uitstappen. Naast dubbeldeksbussen kent Hong Kong ook goedkope dubbeldekstrams. Dit is een ideaal vervoermiddel als je een leuke sightseeingtour door de stad wilt maken. Het is echter niet het meest aangewezen vervoermiddel als je snel ergens moet zijn. De metro van de MTR is het snelste en gemakkelijkste vervoermiddel, waarmee je, je door Hong Kong kan verplaatsen. Maar de taxi kan ook een goede optie zijn. De taxi in Hong Kong is bijzonder goedkoop. Er zijn drie soorten taxi´s in drie verschillende kleuren; rode taxi´s in het centrum, blauwe taxi´s op Lantsau Island en groene taxi´s in de New Territories. Handig om aan te schaffen in Hong Kong is de Octopus Card, die geldig is op bijna alle veerboten, bussen en andere vormen van vervoer. Je kunt er ook mee betalen in supermarkten!

Autohuur Hongkong

Voor informatie omtrent autoverhuur in Hongkong, kun je een kijkje nemen op deze pagina.

Advertentie