Jade Tempel

Jade Tempel

In de Jade Tempel staan twee grote boeddhabeelden die aan het einde van de 19e eeuw uit Birma werden gehaald. Ze zijn van (letterlijk) schitterende witte jade. Deze tempel is ook bij Chinese toeristen bijzonder populair, het kan er dus erg druk zijn.

Tempels

Over deze spot

De Jade Tempel in het noordwesten van Sjanghai is nog steeds in gebruik bij de Zen-monniken, alhoewel je dat niet zou zeggen, want de tempel wordt vooral bevolkt door toeristen. Sommigen vinden dat daardoor de sfeer in deze tempel wordt verpest.

De tempel is beroemd om de twee gigantische boeddhabeelden. Die zijn gemaakt van witte jade uit Birma en in 1881 meegebracht door de monnik Hui Geng. Een jaar later werd er een tempel gebouwd voor de beelden. Die tempel werd verwoest toen de Qing Dynastie werd verdreven, maar de beelden bleven gelukkig bewaard. De huidige tempel werd in 1918 gebouwd.

De zittende Boeddha is twee meter hoog, de liggende Boeddha is wat kleiner, bijna een meter lang. Beide beelden zijn imponerend door het (letterlijk) schitterende witte jade. Tegenover de liggende Boeddha is een nog groter boeddhabeeld, een wat knullige replica van vier meter lang die in 1988 werd geschonken door de Singapore Buddhist Friendship Association.

De tempel is fraai versierd met schilderijen en oude boeddhistische geschriften. Voor vegetariërs is het restaurant van de tempel een aanrader (alleen open rond lunchtijd).

Handig om te weten

Website: Jade Tempel
Adres: Anyuan Lu 170
Openingstijden: 08.30 – 17.00
Toegangsprijs: 20 yuan

Raadpleeg de website van Jade Tempel voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Sjanghai plannen

Sjanghai is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Sjanghai? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Sjanghai