Nanjing Road / Shoppen

Nanjing Road / Shoppen

Sjanghai is een stad waar shoppers volop aan hun trekken komen. Er zijn vele winkelgebieden, maar Nanjing Road is het populairst. Er zijn veel internationale merken vertegenwoordigd, maar traditionele Chinese zaken zijn nog niet helemaal verdreven.

Pleinen en straten

Over deze spot

Sjanghai is een paradijs voor shoppers, en het centrum van dat paradijs is Nanjing Road, die in totaal maar liefst 6 kilometer lang is. Deze winkelstraat loopt vanaf The Bund en eindigt bij de Jingan Tempel. Tot het Plein van het Volk is Nanjing Road voetgangersgebied en daar vindt u dan ook de populairste winkels. De faam van Nanjing Road begon in de Britse tijd toen grote hoeveelheden buitenlandse goederen naar Sjanghai werden verscheept.

Naast internationale modemerken als Louis Vuitton, Tiffany, Mont Blanc en Dunhill en fastfoodketens als Kentucky Fried Chicken en McDonald’s, vindt u er ook nog traditionele winkels. Dat zijn de plaatsen om producten van zijde en jade te kopen alsook Chinees borduurwerk. Op nummer 580 is een leuke overdekte markt.

Nanjing Road is een van de topattracties van Sjanghai en er zijn daarom ook veel oplichters actief. Ga nooit in op een uitnodiging om een traditionele theeceremonie bij te wonen. U moet er veel meer voor betalen dan de oplichters doen voorkomen, en als je weigert kan de ceremonie bepaald ongezellig eindigen.

Vlak bij het Park van het Volk kun je de ontwikkeling van Sjanghai zien in het Urban Planning Exhibition Center. Dit is een interessante expositie. Niet alleen over het verleden van de stad, maar ook over de toekomstplannen. Er is een gigantische maquette van Sjanghai zoals het er in 2020 zal uitzien.

Handig om te weten

Website: Nanjing Road

Raadpleeg de website van Nanjing Road voor meer informatie.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Sjanghai plannen

Sjanghai is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Sjanghai? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Sjanghai