Zhujiajiao

Zhujiajiao

Het voorstadje Zhujiajiao is gebouwd op en langs het water en wordt daarom ook wel het Venetië van het Oosten genoemd. Vooral de 36 bruggen zijn een bezichtiging waard. Ze stammen uit de tijd van de Ming en Qing dynastieën en hebben alle een eigen stijl.

Wijken en buurten

Over deze spot

Zhujiajiao is een voorstadje van Sjanghai dat bekendstaat als het Venetië van het Oosten. Het is een van de best bewaard gebleven oude delen van de stad, vooral beroemd om de oude huizen en bruggen. Tijdens de Ming en Qing Dynastieën ontwikkelde Zhujiajiao zich tot een van de belangrijkste handelscentra aan de Yangtze rivier. Uit deze tijd stammen enkele van de oude houten huizen die u van binnen kunt bezichtigen. Maar de grootste attractie wordt gevormd door de 36 bruggen, elk in een eigen stijl en gebouwd van hout, steen of marmer. Bij de Fangsheng Brug stond vroeger een tempel, waar Chinezen – na hun gebed – een vis kochten om die in het water vrij te laten. Fangsheng betekent ‘bevrijding van de vis’.

Naast de historische gebouwen is er ook een aantal fraai aangelegde tuinen in Zhujiajiao. Vooral de Ke Zhi Yuan is een bezichtiging waard.

De historische aanblik van Zhujiajiao heeft ook de aandacht getrokken van filmmakers. Er zijn al tientallen films geschoten – zowel Chinese als buitenlandse – en daarom wordt het stadje ook wel het Chinese Hollywood genoemd.

Handig om te weten

Website: Zhujiajiao
Toegang: 80 yuan voor de duurste tour

Raadpleeg de website van Zhujiajiao voor actuele prijsinformatie en uitgebreide verdiepende informatie.

Advertentie

Je stedentrip Sjanghai plannen

Sjanghai is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Sjanghai? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Sjanghai