Zeeaquarium & Dolfijnschool

Zeeaquarium & Dolfijnschool

Het zeeaquarium is een van de populairste attracties van Curaçao. Je kunt er intens kennismaken met het zeeleven in het Caraïbisch Gebied: door zelf te duiken of door de onderwaterwereld te bekijken vanuit een semi-duikboot.

Aquarium

Over deze spot

Even ten oosten van Willemstad werd in 1984 het Curaçao Sea Aquarium geopend. Je kunt er kennismaken met de onderwaterwereld rond Curaçao: pijlstaartroggen, zeeschildpadden, haaien en kleurrijke tropische vissen. Je kunt zelf een duik nemen in dit aquarium of het zeeleven bekijken vanuit de observatieboot. Dit aquarium is uniek, omdat er continu vers zeewater naar binnen stroomt. Geregeld worden de zeedieren gevoerd en u wordt van harte uitgenodigd daar actief aan deel te nemen.

De observatieboot is een semi-duikboot met in het onderwaterdeel grote ramen, zodat u een goed zicht heeft op het koraalrif en de vissen. Tijdens de één uur durende rondvaart zie je ook scheepswrakken op de zeebodem.

Verder is er in het zeeaquarium een schelpententoonstelling en kun je in de filmzaal meer te weten komen over het leven in de Caraïbische Zee. Naast het aquarium ligt een schitterend strand, waar je kan bijkomen van alle indrukken.

Een aparte afdeling binnen het zeeaquarium wordt gevormd door de Dolphin Academy. De dolfijnen leren daar de kunstjes die ze opvoeren in dagelijkse shows, om 10.30, 13.30 en 16.30. Maar je kan er zelf ook van dichtbij met ze kennismaken. De Dolphin Academy biedt diverse programma’s aan. Zo kun je in open zee met de dolfijnen duiken of zwemmen, maar dat kan ook in een afgeschermde lagune. Voor mensen die niet zo goed kunnen zwemmen en voor jonge kinderen is er een speciaal platform waarop u tot uw middel in het water staat. De trainers geven veel uitleg over het gedrag van de dolfijnen en hun bouw.

Voor iemand die alles over dolfijnen wil weten is er een driedaagse cursus, Dolphins-in-Depth. Een ander cursus duurt vijf dagen en daarin leert u de basisbeginselen van het trainen van dolfijnen met als examen deelname aan een van de dolfijnenshows.

Handig om te weten

Sea Aquarium

Website: Sea Aquarium
Adres: Bapor Kibra Z/N (bereikbaar vanaf Dr. Martin Luther King Boulevard)
Openingstijden: 08.00-17.00
Toegangsprijs: volwassene $ 21,00, 5-12 jaar $ 11,00, onder 5 jaar gratis

Dolphin Academy

Website: Dolphin Academy
Adres: Bapor Kibra Z/N
Openingstijden: 08.30 – 17.00
Prijs: zeer uiteenlopend, afhankelijk van wat u wilt doen.

Raadpleeg de websites van de bezienswaardigheden voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Populaire activiteiten in Curaçao

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Curaçao

Snorkelen bij de Caracasbaai

Snorkelen bij de Caracasbaai

Vanaf €54,80 p.p.
Curaçao Duiken & Sightseeing avontuur

Curaçao Duiken & Sightseeing avontuur

Vanaf €139,28 p.p.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Curaçao plannen

Curaçao is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Curaçao? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Curaçao