Nyhavn

Nyhavn

De oude zeemansbuurt van Kopenhagen heeft zich ontwikkeld tot een uiterst gezellig uitgaanscentrum. De koopmanshuizen en pakhuizen zijn veranderd in restaurants, bars en cafés. Bij mooi weer wil iedereen buiten zitten en is het moeilijk een plekje te vinden op de terrassen langs de waterkant.

Wijken en buurten

Over deze spot

De Nyhavn werd in de 17e eeuw gegraven als een kanaal dat Kopenhagen verbond met de zee. De beide kanten van het water ontwikkelden zich apart: aan de ene kant statige koopmanshuizen, aan de andere kant het kwartier voor zeebonken met bars, cafés en prostituees. De huizen zijn gebleven en gerenoveerd, het zeemansvertier is verdwenen. Nyhavn is omgetoverd tot een trendy uitgaansgebied. Hans Christian Andersen heeft er nog gewoond, op nummer 67.

Nyhavn is een oergezellige buurt met cafés, bars, terrasjes en restaurants. Natuurlijk kun je er de Deense specialiteiten proberen, maar er zijn ook enkele meer Frans georiënteerde restaurants. De prijzen zijn, zelfs voor Deense begrippen, aan de hoge kant.

In de zomer zijn er dagelijks openluchtconcerten en ook in de cafés en restaurants is vaak live jazzmuziek te horen. Nyhavn is de vertrekplaats voor rondvaartboten door de grachten en naar de vestingeilandjes.

Handig om te weten

Website: Nyhavn

Raadpleeg de website van Nyhavn voor actuele informatie over evenementen en bezienswaardigheden.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Kopenhagen plannen

Kopenhagen is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Kopenhagen? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Kopenhagen