Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Berlijn Alternatief fietstour

Wil je het échte Berlijn ervaren? Doe dan deze fietstocht die je langs de hippe alternatieve wijken van Berlijn brengt. De Nederlandse gids laat je o.a. Kreuzberg, Friedrichshain en Prenzlauer Berg zien!

De highlights

  • Deze tour is met een Nederlandstalige gids!
  • Fiets langs o.a. de East-Side-Galerie en Kreuzberg
  • Je ontdekt het alternatieve en hippe Berlijn!
  • Ideaal voor wanneer je de andere kant van Berlijn wil zien
  • Creativiteit, architectuur, design en het echte leven in Berlijn

Dit ga je beleven

Het alternatieve Berlijn bestaat uit bijzondere creatieve wijken waar een bonte mix van mensen samenkomen. Je vindt er vaak de leukste en meest trendy barretjes, cafés en winkels. In de zomer staat het leven op straat er echt centraal en is iedereen wel te vinden op een van de vele terrasjes of in een park.

Tijdens deze 3 en 30 minuten durende fietstour met Nederlandse gids fiets je door deze hippe wijken en bezoek je een aantal Berlijnse hotspots zoals de Eastside-Gallery en het Görlitzer Park. Je volgt met deze fietstour een echte ontdekkingstocht door de bruisende en levendige wijken van de stad. Deze fietstour is daarom een echte aanrader en erg leuk om te doen tijdens je stedentrip Berlijn!

Praktische informatie

Berlijn Alternatief fietstour location
Taal gids Nederlands
Duur 3 uur, 30 minuten
Starttijd 15:00
Meeting point Knaackstraße 97 (op het binnenterrein van de Kulturbrauerei), 10435 Berlijn

Inclusief

  • Inclusief huur van de fiets
  • Ervaren Nederlandse gids

Beoordelingen

8,7
Erg goed

Op basis van 16 beoordelingen

Ik denk dat in deze tijd beginnen om 15.00 uur wat laat is ivm het vroeg donker worden waardoor je niet goed meer kunt zien. Verhaal en tocht zelf wel leuk.
7,0
Een hele interessante middag gehad nu na tweede fiets tour in Berlijn beginnen we Berlijn te kennen. We komen terug voor de laatste tour dan hebben we geheel Berlijn gezien en ontdekt.
9,0
Alternatief is een relatief begrip, maakte gids Hanneke ons al direct duidelijk. We hebben (in heerlijk weer) ongeveer 20 km gefietst door Prenzlauerberg, Friedrichshain en Kreutzberg. Best een hele klus om 9 fietsgasten als aanklevende zwaantjes achter de gids aan te laten fietsen. Voetpad op, fietspad af, soms op de rijweg, kinderkopjes en kasseienstroken: je maakt wat mee als Berlijnse fietser en dan heb ik het nog niet eens over al die links- en rechtspasserende racefietsgenoten. Het alternatieve was vooral dat de route niet vast stond en dat we langs huizen en plaatsen kwamen waar vaak studenten en andere jongeren hun nieuwe cultuur beleven. De informatie van onze gids was daarbij een welkome aanvulling. Geracet werd er in onze groep in ieder geval niet, want als je in drieënhalf uur slechts 20 km (met een drinkpauze van een half uurtje) aflegt zegt dat alles. Een hele leuke en interessante beleving was het Martin
8,0
Zéér leuke tocht, we hebben nu een beter beeld gekregen van Berlijn en haar verleden. De gids was ook zeer goed...
9,0
Berlin on Bike

Berlin on Bike

Al meer dan 20 jaar wordt Berlin on Bike met passie geleid door Martin & Wollo. Ooit begonnen ze met 16 fietsen, inmiddels verzorgen ze met een team zo’n 30 mensen dagelijks fietstours door Berlijn. Met meer dan 600 fietsen, een flexibele mindset en volop passie voor Berlijn is Berlin on Bike dé fietstour aanbieder van de stad.

8,9
176 beoordelingen
5 activiteiten