Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Het verhaal van Berlijn wandeltour

Verken de historische plekken en monumenten van Berlijn

Hoogtepunten

Het verhaal van Berlijn wandeltour

Iedereen kent de bewogen geschiedenis van Berlijn. Achter deze gebeurtenissen gaan bijzondere en indrukwekkende verhalen schuil, die je het verhaal van Berlijn pas echt vertellen. Met deze wandeltour bezoek je de belangrijkste historische plekken en ontdek je de verhalen en achtergronden die Berlijn hebben gevormd tot de stad die het vandaag de dag is.
Starttijd 10:00
Meeting point Reichstag, naast de grote Duitse vlag aan de westkant van het gebouw
Duur 4 uur, 30 minuten
Taal gids Engels

De highlights

  • Verken de belangrijkste historische plekken in Berlijn
  • De lokale gids vertelt je de bijzondere verhalen en achtergronden
  • Ontdek plekken als Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor
  • Ontrafel het complete verhaal van Berlijn
  • Voor wie de essentiële plekken van Berlijn wil ontdekken

Dit ga je beleven

De Tweede Wereldoorlog, de Holocaust en de Koude Oorlog hebben hun impact gehad op de vorming van de stad Berlijn. Je vindt overal in de stad nog sporen en monumenten die het verhaal van Berlijn stukje bij beetje ontrafelen. De beste manier om deze plekken te verkennen is met een lokale Berlijn expert, die je vol passie kan vertellen over de historie en impact van de gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden.

Je ziet niet alleen de belangrijkste historische plekken, maar maakt ook kennis met de moderne cultuur in het hedendaagse Berlijn. De wandeltour begint bij de iconische Reichstag, waar je ook de plekken en verhalen van de Slag om Berlijn van 1945 van dichtbij ziet. Ontdek de Brandenburger Tor, Pariser Platz, Friedrichstraße, Checkpoint Charlie, Unter den Linden en de mooiste plek van Berlijn: Gendarmenmarkt. Als kers op de taart bezoek je één van de oudste chocolademakers van Berlijn. Hier proef je natuurlijk een stukje heerlijke chocolade. Zo heb je na deze wandeltour een compleet beeld van de belangrijkste gebeurtenissen die in Berlijn hebben plaatsgevonden en ben je klaar om dieper de stad in te duiken!

Inclusief

  • Deskundige lokale Engelstalige gids
  • Stops met achtergrondinformatie en leuk weetjes bij de belangrijke bezienswaardigheden van Berlijn
  • Handige tips van de gids voor de rest van je verblijf in Berlijn
  • Chocolade proeven
Urban Adventures

Urban Adventures

Voor wie een échte lokale ervaring wil is Urban Adventures een goede keuze. Al meer dan 8 jaren organiseert het team van Urban Adventures lokale tours en activiteiten in meer dan 160 steden. In iedere stad kies je uit verschillende unieke ervaringen, altijd onder begeleiding van een ervaren lokale gids.

8,8
12 beoordelingen
28 activiteiten