Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Sporen van het verleden rondleiding

Verdiep je in de bewogen historie van Berlijn

Lokaal & uniek

Sporen van het verleden rondleiding

Er zijn weinig andere steden waar zoveel te zien, vertellen en ervaren is van de historie van de afgelopen anderhalve eeuw. Berlijn is een stad met een bewogen historie. Om de stad beter te begrijpen is het belangrijk om naar het verleden te kijken. Met deze privé rondleiding neemt een vriendelijke & deskundige gids van Berlijn op Maat je mee op een boeiende ontdekkingstocht langs de historie van Berlijn. Zo leer je de stad op een toegankelijke en interessante manier écht kennen.
Starttijd De starttijd is afhankelijk van de gekozen datum
Meeting point Voor de ingang van het Tränenpalast, naast station Friedrichstraße (uitgang Reichstagsufer), Berlijn
Duur 3 uur
Taal gids Nederlands

De highlights

  • Een complete rondleiding langs de geschiedenis van Berlijn
  • Leer deze unieke stad beter begrijpen
  • Onder begeleiding van een deskundige lokale Nederlandse gids
  • Een privé rondleiding
  • Bijzondere verhalen, interessante informatie en handige lokale tips
  • Krijg op een toegankelijke manier een totaaloverzicht van de historie
  • Andere starttijden zijn op verzoek mogelijk

Dit ga je beleven

Heb je interesse in historie? En wil je meer begrijpen van de wereld van vandaag de dag? Dan kun je niet om Berlijn heen! Als hoofdstad van achtereenvolgens het Duitse Keizerrijk, Nazi-Duitsland, de Duitse Democratische Republiek (DDR) en het herenigde Duitsland staat Berlijn als geen andere stad ter wereld symbool voor de bewogen historie van de afgelopen anderhalve eeuw.

Berlijn mag zich sinds de Val van de Muur dan hebben ontwikkeld tot een trendy, 21e eeuwse wereldstad, de sporen van het zo recente verleden, gebrandmerkt door twaalf jaar Nazi-Duitsland en vier decennia Koude Oorlog, zijn met geen mogelijkheid uit te wissen. Sterker nog: ze zijn verweven in zowel het straatbeeld als het DNA van de stad. Tijdens deze excursie van Berlijn op Maat ervaar je, al wandelend, rijdend of fietsend door de stad, hoe Berlijn niet los kan komen van zijn heftige recente historie. Zodat je na afloop niet alleen de stad, maar ook de wereld van vandaag de dag, met andere ogen gaat beschouwen.

Copyright rechterfoto Sake IJtsma

Inclusief

  • Een lokale Nederlandstalige privé gids

Exclusief

  • Kosten voor eventueel gebruik openbaar vervoer of huurfietsen
Berlijn op Maat - Peter Bijl

Berlijn op Maat - Peter Bijl

Als échte verhalenverteller kan Peter zijn passie voor Berlijn helemaal kwijt in het geven van unieke rondleidingen door de stad. Van thematische rondleidingen tot een tour op maat, Peter zorgt altijd voor een leuke rondleiding met inhoud. Zo leer je Berlijn kennen als een local.

9,2
10 beoordelingen
4 activiteiten