Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Tweede Wereldoorlog rondleiding

Ontdek het Berlijn van de Tweede Wereldoorlog

Hoogtepunten

Tweede Wereldoorlog rondleiding

Beleef een indrukwekkende rondleiding door Berlijn en verdiep je in het Berlijn van de Tweede Wereldoorlog. Onder begeleiding van een vriendelijke & deskundige lokale Nederlandse gids kom je meer te weten over de gebeurtenissen en cruciale momenten in de totstandkoming van nazi-Duitsland. Je leert Berlijn beter begrijpen aan de hand van indrukwekkende plekken, bezienswaardigheden en verhalen.
Starttijd De starttijd is afhankelijk van de gekozen datum
Meeting point Voor de ingang van het Tränenpalast, naast station Friedrichstraße (uitgang Reichstagsufer), Berlijn
Duur 3 uur
Taal gids Nederlands

De highlights

  • Verdiep je in het Berlijn van de Tweede Wereldoorlog
  • Onder begeleiding van een deskundige Nederlandstalige gids
  • Een indrukwekkende privé rondleiding
  • Aangrijpende verhalen, interessant weetjes en bijzondere bezienswaardigheden
  • Een toegankelijke rondleiding met inhoud
  • Andere starttijden zijn op verzoek mogelijk

Dit ga je beleven

Als je er ook maar een beetje gevoelig voor bent, word je in Berlijn overal geconfronteerd met de Tweede Wereldoorlog. In de twaalf jaar dat Adolf Hitler en zijn nazi-partij in Duitsland aan de waren (1933-1945) was Berlijn de stad van machtsstrijd en dictatuur, van vervolging en massamoord. Maar tegelijk de stad van massapropaganda, heftige verwoestingen, en – uiteindelijk – Russische bevrijding en bezetting.

Welke verhalen je op school hebt gehoord, of welke documentaires je ook hebt gezien, welke rol speelde Berlijn eigenlijk in de Tweede Wereldoorlog? Hoe kon het zover komen dat Hitler aan de macht kwam? Hoe is Duitsland stap voor stap in een dictatuur beland? Waardoor kenmerkte zich de ideologie van de Nazi´s? Hoe heeft het militaire verloop van de oorlog mede bijgedragen tot de omvang van de Holocaust? En welke vergelijkingen zien we met vandaag de dag? Ga op stap met de gidsen van Berlijn op Maat – en doe nieuwe inzichten en kennis op in de stad die zich daar bij uitstek voor leent: Berlijn.

Inclusief

  • Een deskundige lokale Nederlandse gids

Exclusief

  • Kosten voor openbaar vervoer of eventueel huurfietsen

Beoordelingen

10,0
Fantastisch

Op basis van 1 beoordeling

Super informatief. Meer dan alleen kengetallen. De achtergrond van WO I en WO II in een context neergezet met de gebouwen/spots van de stad Berlijn als herkenning. We waren heel blij Peter via Cityspotters hebben kunnen boeken. Aanrader.
10,0
Berlijn op Maat - Peter Bijl

Berlijn op Maat - Peter Bijl

Als échte verhalenverteller kan Peter zijn passie voor Berlijn helemaal kwijt in het geven van unieke rondleidingen door de stad. Van thematische rondleidingen tot een tour op maat, Peter zorgt altijd voor een leuke rondleiding met inhoud. Zo leer je Berlijn kennen als een local.

9,1
9 beoordelingen
4 activiteiten