Egyptisch Museum

Egyptisch Museum

Een van de belangrijkste musea van de stad is het Egyptisch Museum. Door de deling van Berlijn werd ook de collectie verdeeld, maar die is nu weer samengevoegd. Het pronkstuk van het museum is de buste van de Egyptische koningin Nefertite.

Historisch museum
Neues Museum: Skip the line
Vanaf €12,00
Koop tickets

Over deze spot

Het Egyptisch Museum is een van de populairste musea in Berlijn. Het heeft dan ook belangrijke verzameling kunstwerken uit het oude Egypte. De belangrijkste is de originele buste van koningin Nefertite. Het is meer dan 3000 jaar oud en werd in 1900 opgegraven door Duitse archeologen.

Het museum heeft zwaar te lijden gehad van de Tweede Wereldoorlog. Een deel van de verzameling ging daarbij verloren, maar de buste van Nefertite werd gered. Dat beeld werd verborgen gehouden in een zoutmijn in Thüringen. Na de deling van Duitsland raakte ook de verzameling verdeeld. Oost-Berlijn bracht de collectie onder in het Bodemuseum, West-Berlijn vond een gebouw tegenover het Slot Charlottenburg om de kostbaarheden te tonen.

Na de hereniging van Duitsland werd besloten de verzameling weer samen te voegen. Het originele onderkomen van het Egyptisch Museum wordt de komende jaren gerestaureerd. Vanaf 2009 zal het museum daar weer ondergebracht worden en de collectie in volle glorie te zien zijn.

Daar hoef je niet op te wachten, want het museum is nu ook al zeer interessant. Naast de buste van Nefertite zijn er prachtige Egyptische kunstwerken te zien, zoals sarcofagen en een mummie. Verder beschikt het museum over een uitgebreide collectie papyrusrollen.

Handig om te weten

Website: Egyptisch Museum Berlijn
Adres: Bodestr. 1-3
Openingstijden: 10.00-18.00
Toegangsprijs: € 12,00, reductietarief € 6,00. Je kunt ook combinatiekaarten kopen die toegang geven tot alle musea op het Museumeiland: Alten Museum, Pergamonmuseum, Alte Nationalgalerie en Bodemuseum en meer.

Raadpleeg de website van het Egyptisch Museum Berlijn voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Berlijn plannen

Berlijn is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Berlijn? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Berlijn