Rathaus

Rathaus

Het Rathaus aan de Marktplatz is al eeuwenlang de vergaderplaats voor de Düsseldorfer gemeenteraad. Er is slechts eenmaal per week een rondleiding (op woensdag). Je bezoekt dan onder meer de raadszaal, de Jan-Wellem zaal en de ontvangstkamer van de burgemeester.

Stadhuis

Over deze spot

In het Rathaus aan de Marktplaats komt de gemeenteraad van Düsseldorf al meer dan 400 jaar bijeen. Het oudste deel van het complex stamt uit de 16e eeuw, maar werd later grondig verbouwd (vandaar het jaartal 1749 boven de ingang). Voor het Rathaus staat het standbeeld van keurvorst Jan-Wellem. Het werd ontworpen door Gabriel de Grupello, die ook de sarcofaag voor deze vorst maakte (te zien in het mausoleum van de Andreaskirche).

Iedere woensdag om 15.00 wordt er een gratis rondleiding van een uur gegeven. U bezoekt dan onder meer de raadszaal, de Jan-Wellem zaal en de ontvangstkamer van de burgemeester. Bij binnenkomst zie je op de muur het Hochwassermarke. Dat herinnert aan de grote overstroming van Düsseldorf in 1784. Rechts van de centrale hal ligt de raadszaal met portretten van alle burgemeesters van de stad. In de Jan-Wellem Zaal op de eerste verdieping zie je voorstellingen uit de geschiedenis van Düsseldorf. Zo is er een enorm schilderij van de Slag bij Worringen in 1288, toen Düsseldorf stadsrechten verwierf. Op een wandtapijt zie je hoe de stad eruit zag rond de wisseling van de 18e en 19e eeuw.

Verder is er een omvangrijke verzameling raadszilver en zijn wanden en plafonds versierd met schilderijen van onder anderen Domenico Zanetti en Johannes Spilberg.

Handig om te weten

Website: Rathaus
Adres: Marktplatz 2
Openingstijden: iedere woensdag om 15.00 rondleiding
Toegangsprijs: gratis

Raadpleeg de website van het Rathaus Düsseldorf voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Populaire activiteiten in Düsseldorf

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Düsseldorf

Düsseldorf Altbier tour
9,0 Geweldig!

Düsseldorf Altbier tour

Vanaf €59,00 p.p.
Düsseldorf Altbier tour voor groepen

Düsseldorf Altbier tour voor groepen

Vanaf €71,50 p.p.
Advertentie

Je stedentrip Düsseldorf plannen

Düsseldorf is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Düsseldorf? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Düsseldorf