Schloss Benrath

Schloss Benrath

Het jachtslot Benrath ligt ten zuiden van Düsseldorf, pal aan de Rijn. Het kasteel is vooral beroemd om de enorme tuin eromheen. In het kasteel zelf zijn twee musea gevestigd: het Museum voor Tuinkunst en het Museum voor Natuurlijke Historie.

Kastelen en paleizen

Over deze spot

Het kasteel Benrath werd in de 18e eeuw gebouwd in opdracht van keurvorst Carl Theodor von der Pfalz. Het jachtslot ligt ten zuiden van Düsseldorf, vlak aan de Rijn. In het slot zijn diverse musea ondergebracht en eromheen ligt een uitgestrekt park, waar het heerlijk wandelen is.

In de oostvleugel van het kasteel is het Museum voor Europese Tuinkunst (Museum für Europäische Gartenkunst) ondergebracht. Daar leert u meer over de bijzondere samenhang tussen de architectuur van het kasteel en het ontwerp van de tuin. Geregeld zijn er thematentoonstellingen.

De westvleugel is gereserveerd voor het Museum für Naturkunde, dat gewijd is aan de natuurlijke historie van het gebied. Zo zie je er hoe de loop van de Rijn door de eeuwen heen is veranderd, en welke flora en fauna er in het gebied voorkomen. Heel aardig is de elektronische simulatie van de morgenstond met het gefluit van vogels. Ook kunt u er een bijenkolonie bekijken. Verder is er een klein planetarium.

De grootste trekpleister van het Schloss Benrath is het enorme park. Voor de grote tuintentoonstelling Eroga 2002 werd het hele park grondig gerestaureerd.

Handig om te weten

Website: Schloss Benrath
Adres: Benrather Schlossallee 100-106
Openingstijden: 10.00 – 18.00 (november tot half april 11.00 – 17.00, maandag gesloten)
Toegangsprijs: € 12,00 voor een compleet ticket, losse tickets zijn ook beschikbaar

Raadpleeg de website van Schloss Benrath voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Populaire activiteiten in Düsseldorf

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Düsseldorf

Düsseldorf Altbier tour voor groepen

Düsseldorf Altbier tour voor groepen

Vanaf €71,50 p.p.
Düsseldorf Altbier tour
9,0 Geweldig!

Düsseldorf Altbier tour

Vanaf €59,00 p.p.
Advertentie

Je stedentrip Düsseldorf plannen

Düsseldorf is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Düsseldorf? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Düsseldorf