St. Michaeliskirche

St. Michaeliskirche

Het beeldmerk van de stad is de Michel, de toren van de barokke Michaeliskirche. Van de toren heeft u een mooi uitzicht over de stad, maar die toren biedt nog meer: een panoramische blik op de duizendjarige historie van Hamburg.

Kerken en kathedralen

Over deze spot

Hamburg heeft vele kerken, maar slechts één ‘Michel’, zoals het symbool van de stad liefkozend wordt genoemd. De barokke Sankt Michaeliskirche heeft een bewogen geschiedenis – in 1750 en 1906 werd de kerk tweemaal door brand totaal verwoest. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kerk weliswaar niet volledig verwoest, maar wel zwaar beschadigd. Meteen na de oorlog werd de restauratie in gang gezet, en nu steekt de toren van de Michel weer trots boven de omliggende bebouwing uit.

Boven het hoofdportaal staat een bronzen beeld van de aartsengel Michaël, die op het punt staat een beslissende slag toe te brengen aan de duivel. In de kerk is altijd iemand aanwezig om u meer te vertellen over de geschiedenis van de kerk, het orgel, het altaar en alles wat u verder wilt weten. Let op een dam of heer met een schildje ‘Kirchenfüher’.

De grootste attractie van de Michaeliskirche is de toren van 132 meter hoog. Op 82 meter hoogte is een uitkijkplatform waar u een mooi uitzicht heeft over de stad. Als je de kans heeft, ga dan tegen zonsondergang naar boven. Je kunt de trappen beklimmen, maar er is ook een lift.

Maar er is meer te doen in die toren. Op de tweede verdieping is een multimediavoorstelling: HamburgHIStory. Op het 5 meter grote panoramadoek zie je hoogte- en dieptepunten uit duizend jaar Hamburgse geschiedenis. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de bouw van de Michaeliskirche.

In de kerk zelf worden niet alleen kerkdiensten gehouden. Er zijn geregeld (klassieke) concerten, vaak met koorzang.

Handig om te weten

Website: St. Michaelis
Adres: Englische Planke 1a
Openingstijden: 09.00 – 20.00 (november t/m april 10.00 – 18.00)
Toegangsprijs: kerk gratis, toren € 5,00, onder 16 jaar € 2,50, HamburgHIStory € 4,00, onder 16 jaar € 2,50

Raadpleeg de website van St. Michaelis voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Hamburg plannen

Hamburg is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Hamburg? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Hamburg