Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Kölner Zoo (Zoologischer Garten)

Voor de oprichting van de dierentuin moeten we terug naar het jaar 1860. Dankzij de inspanningen van een belangrijk leraar aan de Hogere Burgerschool van Keulen, genaamd Caspar Garthe, maakte de Kölner Zoo (officieel: Zoologische Garten Köln) toen zijn entree in de stad. Heftig genoeg, werden er tot het begin van de twintigste eeuw ook volkeren uit Nieuw Caledonië en inwoners uit de binnenlanden van Afrika in de dierentuin “neergezet” (om te bekijken). Dit is tegenwoordig (gelukkig) ondenkbaar.

Gaandeweg werd de dierentuin steeds meer uitgebreid en gemoderniseerd. Vooral in de periode na de Tweede Wereldoorlog. Verder kwamen er in 1971 een aquarium en in 1985 een apenhuis bij. Het tropische onderkomen volgde in 2000. Inmiddels is de dierentuin ruim vier keer zo groot in vergelijking met de eerste opening in 1860.

In de Kölner Zoo vind je alle dieren die je verwacht (en hoopt) in een dierentuin aan te treffen: nijlpaarden, giraffen, leeuwen, tijgers, vissen en slangen en nog veel meer. Misschien geven de aantallen een betere indicatie van de enorme variëteit. Er zijn in deze zoo meer dan 10.000 dieren, verdeeld over 750 verschillende diersoorten, te bewonderen. Vooral wat betreft apen zit je goed. Ontdek de 25 verschillende soorten in de verschillende onderkomens. Ook olifanten zijn ruim vertegenwoordigd. Hier vind je namelijk de grootste kudde Indische olifanten van Europa. Een leuk weetje: de olifanten zijn nog altijd gevestigd in het oorspronkelijke gebouw uit 1863.

Tot slot, wil je – naast rondwandelen – meer informatie krijgen over de dieren? Ga dan met een professional op pad, tijdens een rondleiding. Dit is sowieso een leuk idee als je met een grotere groep bent. Meer informatie daarover vind je op de website. En ook: wil je wel naar de dierentuin, maar niet de rest van Keulen in (dus geen citytrip)? De Kölner Zoo is een goede optie om als daguitje vanuit Nederland en België te doen.

Handig om te weten

Website: www.zoo-koeln.de
Adres: Riehler Straße 173, Keulen
Openingstijden: 09.00-18.00 uur (van maart t/m oktober) of tot 17.00 uur (van november t/m februari)
Toegangsprijs: €19,50 voor volwassenen, €9 voor kinderen en €14,50 voor scholieren en studenten. Ook geldt er vaak een korting voor grotere groepen. Raadpleeg de website voor de actuele prijzen en openingstijden.

Foto door Felixtriller - Creative Commons by 2.0.

Keuzehulp Hotels & vliegtickets

Voorkom uren rondspeuren op internet en vind eenvoudig je ideale hotel in Keulen of de meest voordelige vliegtickets naar Keulen met deze handige prijsvergelijkers.