De drie Pinakotheken

De drie Pinakotheken

München heeft drie belangrijke musea die elk een eigen tijd in de kunst behandelen. Handig is dat deze drie musea vlak bij elkaar liggen. De Alte Pinakothek is het grootste museum met een omvangrijke collectie schilderijen van oude meesters.

Kunstmuseum

Over deze spot

München heeft drie belangrijke kunstmusea: de Alte Pinakothek, de Neue Pinakothek en de Pinakothek der Moderne. Deze musea liggen vlak bij elkaar, in de Barer Strasse.

De Alte Pinakothek is de grootste met een omvangrijke collectie schilderijen van oude meesters uit de 14e tot de 18e eeuw. Je ziet er onder meer werk van Dürer, Raphael, Rembrandt, El Greco, Murillo en Rubens.

Tegenover de Alte Pinakothek ligt de Neue Pinakothek. Dit museum richt zich op de kunst vanaf 1800 tot het begin van de 20e eeuw. Hoewel er ook beelden zijn tentoongesteld, ligt het zwaartepunt bij de Duitse schilderkunst uit de 19e eeuw.

De Pinakothek der Moderne heeft een interessante collectie moderne kunst: beelden, installaties, schilderijen en toegepaste kunst.

Als u nog meer kunst wil zien: de Glyptothek (kunst uit het Oude Griekenland) en de Antikensammlung (antiquiteiten) liggen vlakbij, aan de Königsplatz.

Handig om te weten

Alte Pinakothek

Website: Alte Pinakothek
Adres: Barer Strasse 27
Openingstijden: 10.00 – 18.00 (donderdag tot 20.00)
Toegangsprijs: € 4,00, reductietarief € 2,00, op zondag € 1,00, kinderen tot 18 jaar gratis

Neue Pinakothek

Website: Neue Pinakothek
Adres: Barer Strasse 29
Openingstijden: 10.00 – 18.00 (woensdag tot 20.00, dinsdag gesloten)
Toegangsprijs: € 7,00, reductietarief € 5,00, op zondag € 1,00, kinderen tot 18 jaar gratis

Pinakothek der Moderne

Website: Pinakothek der Moderne
Adres: Barer Strasse 40
Openingstijden: 10.00 – 18.00 (donderdag tot 20.00, maandag gesloten)
Toegangsprijs: € 10,00, reductietarief € 7,00, op zondag € 1,00, kinderen tot 18 jaar gratis

Er is een dagpas beschikbaar voor € 12,00 die toegang verschaft tot de drie Pinakothek musea, museum Brandhorst en Sammlung Shack.

Raadpleeg de websites van de bezienswaardigheden voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip München plannen

München is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in München? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van München