Rondvaart

Rondvaart

Lyon ligt aan de samenloop van de Rhône en de Saône en wat is er mooier dan deze rivieren met een rondvaartboot te verkennen? Er zijn diverse mogelijkheden, waaronder romantische avondrondvaarten met een diner bij kaarslicht.

Boottocht

Over deze spot

De ligging van Lyon aan de samenloop van de Rhône en de Saône nodigt als het ware uit om een rondvaart te maken over deze rivieren. De maatschappijen Navig’Inter en ProActive bieden verschillende mogelijkheden: van kleine privéboten tot grote rondvaartboten.

Een van de rondvaarten gaat naar het Ile Barbe, een eilandje in de Saône met een middeleeuwse benedictijner abdij. In de zomermaanden zijn er op zondagavond openluchtconcerten. En Lyon zou Lyon niet zijn als ook op dat eilandje een uitstekend restaurant is te vinden: l'Auberge de l'Ile.

Een andere rondvaart neemt u niet alleen mee over de Saône, maar ook over de Rhône. Je hebt een mooi uitzicht vanaf het water op Vieux-Lyon en Prèsqu'ile. Verder zijn er avondrondvaarten en rondvaarten met een diner aan boord.

Handig om te weten

Lyon City Boat

Website: Lyon City Boat
Adres: 13 bis, quai Rambaud (vertrek boten vanaf Quai des Célestins)
Vertrektijden: verschillend
Prijs: € 11,00, kinderen 3-10 jaar € 8,00

Yachts de Lyon

Website: Yachts de Lyon
Adres: 4 quai des Etroits
Vertrektijden: verschillend
Prijs: afhankelijk van type rondvaart

Raadpleeg de websites van de rondvaarten voor actuele prijsinformatie en vaartijden.

Lyon City Card

Met de Lyon City Card krijg je gratis toegang of kortingen op vele musea, attracties, restaurants en andere leuke dingen om te doen! Koop de Lyon City Card hier direct voordelig online.

Advertentie

Je stedentrip Lyon plannen

Lyon is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Lyon? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Lyon