Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Proef Lyon Food Tour

Ontdek de culinaire kant van Lyon & proef de stad!

Hapjes & drankjes

Proef Lyon Food Tour

Door
Tasty Lyon
Tasty Lyon
Maak kennis met de smaken van Lyon met deze verrukkelijke food tour! Onder begeleiding van een deskundige culinaire gids ontdek je de leukste 'food hotspots' van de stad, zie je meer van Lyon en proef je heerlijke lokale specialiteiten!
Starttijd
09:30
Meeting point
Voor Cathédrale Saint-Jean-Baptiste de Lyon, Place Saint-Jean 69005 Lyon
Duur
4 uur
Taal gids
Engels

De highlights

  • Maak kennis met de gastronomie van Lyon
  • Ontdek de historische wijken en bijzondere verhalen van de stad
  • Proef o.a. de beroemde praline roses, Coussins de Lyon en lokale specialiteiten
  • Onder begeleiding van een vriendelijke & deskundige gids
  • Je krijgt handige (culinaire) tips van de gids voor de rest van je citytrip!

Dit ga je beleven

Je stedentrip Lyon is niet compleet zonder de culinaire kant van de stad te verkennen! Met deze food tour maak je in korte tijd kennis met alle heerlijke lokale specialiteiten van de stad, onder begeleiding van een vriendelijke & deskundige lokale gids. Naast het proeven van de lekkernijen ontdek je ook een aantal leuke wijken van de stad en kom je meer te weten over de historie, cultuur en unieke verhalen van Lyon.

De food tour begint in een van de oudste en meest mooie wijken van de stad, Place Saint-Jean. In deze wijk proef je ook de eerste lokale lekkernij, de pink candied nuts / praline rose. Je wandelt over de Passerelle du Palais vanaf waar je een fraai uitzicht hebt over de stad. Aan de andere kant van de Saône wandel je ontspannen langs de Quai Saint-Antoine. Hier kun je de beroemde traditionele bouchons vinden. Je stopt hier bij een specialiteitenwinkel van de bekende chocolatier Voisin. Hier proef je natuurlijk de heerlijke Coussins de Lyon! De tour eindigt in de modernere wijk Part-Dieu. Hier maak je kennis met de lokale seizoensproducten en proef je verschillende specialiteiten in de bekende markt Halles Bocuse. Zo heb je met deze wandeltour op een heerlijke manier kennis gemaakt met de gastronomie van Lyon en een goed beeld gekregen van de stad!

Inclusief

  • Deskundige lokale Engelstalige gids
  • 5 proeverijen
  • Openbaar vervoer tickets (om met de gids naar Parti-Dieu te reizen)

Exclusief

  • Extra hapjes of drankjes (je hebt bij iedere stop de tijd om zelf nog wat te kopen)
Tasty Lyon

Tasty Lyon

In 2014 besloten Virginie en Wladimir hun krachten te bundelen en samen als Tasty Lyon bezoekers van de stad de heerlijke lokale keuken van Lyon en wijnen uit de regio te laten ervaren. Met hun passie en kennis over Lyon, de gastronomie en de lokale wijnen ontwikkelden ze verschillende rondleidingen en dagtrips.