Champs-Élysées

Champs-Élysées

De duurste winkelstraat van Parijs heeft de laatste jaren een minder exclusieve uitstraling. Toch is dit nog steeds een straat die u niet mag missen, maar vergeet daarbij niet ook eens een zijstraat van de Champs-Élysées in te slaan.

Pleinen en straten
Hop-on Hop-off Open Bus & Boot
Vanaf €46,00
Koop tickets

Over deze spot

Zanger Joe Dassin maakte in 1969 een loflied op wat ooit de sjiekste winkelstraat van Parijs was: “Aux Champs-Élysées, aux Champs-Elysées, Au soleil, sous la pluie, à midi ou à minuit, Il y a tout ce que vous voulez aux Champs-Elysées”. Oftewel: “Op de Champs-Élysées, op de Champs-Élysées, Als de zon schijnt, als het regent, ‘s middags of ’s nachts, Alles wat je wilt, vind je op de Champs-Élysées”. Dat was in de tijd dat de Champs-Élysées nog uitermate sjiek was.

Een wandeling over deze straat is zeker de moeite waard want er is nog genoeg over van de exclusieve sfeer. Naast de genoemde zaken hebben ook Louis Vuitton, Lacoste, Armani en Burberry hier vestigingen.

De imposante boulevard is 71 meter breed en loopt van de Arc de Triomphe tot aan de Place de la Concorde. Als je op zoek bent naar meer exclusiviteit, sla dan eens een zijstraat in. De Avenue Montaigne die bij het rond-point grenst aan de Champs-Élysées herbergt zaken van onder meer Dior, Chanel, Versace, Gucci, Prada en Valentino. Deze straat overvleugelt nu zelfs de tot voor kort belangrijkste modestraat van Parijs, Rue du Faubourg Saint-Honoré.

Handig om te weten

Website: Les Champs-Élysées

Raadpleeg de website van Champs-Élysées voor meer informatie over de winkel- en uitgaansgelegenheden.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Parijs plannen

Parijs is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Parijs? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Parijs