Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Parijs

Les Halles

Lokaal & uniek

Les Halles

Op de plaats waar nu het grote winkel- en cultuurcentrum Les Halles staat stonden vroeger de gigantische markthallen van Parijs. Daar werden iedere dag verse waren aangevoerd: groenten, fruit, vlees enz. In de 20e eeuw kon het centrum van Parijs de dagelijkse stroom vrachtwagens niet meer aan en werd besloten de markthallen te verplaatsen naar buiten de stad.

Het centrale vierkante plein (Place Basse) is bijzonder omdat het beneden straatniveau ligt. Dat plein is versierd met beelden, mozaïeken en fonteinen. Jonge Parijse skaters vertonen hier hun kunsten evenals acrobaten en muzikanten. Onder het plein ligt het grootste metrostation ter wereld, Châtelet-Les-Halles.

Het winkelcentrum van vier verdiepingen is op zichzelf misschien niet zo bijzonder maar u maakt er wel kennis met de Parijzenaars, vooral jongeren gaan graag naar Les Halles. Naast winkels zijn er in dit complex bars, restaurants, een zwembad (centre sportif Suzanne Berlioux), een kinderspeelplaats en twee bioscopen. Het Forum des Images heeft een uitgebreide collectie documentaires over Parijs en de Parijzenaars. In het Forum Fnac op de 1e verdieping worden fototentoonstellingen gehouden.

Handig om te weten

Forum des Halles

Website (Frans): Forum des Halles
Adres: 101 Porte Berger
Openingstijden: 10.00 – 19.30 (bars en restaurants tot 22.00), meeste zondagen gesloten
Parkeren: bij het Forum des Halles zijn twee grote ondergrondse parkeergarages.

Forum des Images

Website: Forum des Images
Openingstijden: 12.30-21.00 (14.00-21.00 in het weekend, maandag gesloten)
Toegangsprijs: € 6,00

Raadpleeg de websites van de bezienswaardigheden voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Keuzehulp Hotels & vliegtickets

Voorkom uren rondspeuren op internet en vind eenvoudig je ideale hotel in Parijs of de meest voordelige vliegtickets naar Parijs met deze handige prijsvergelijkers.