Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Ontdek Boheems Parijs wandeltour

Duik sfeervol Parijs in & voel je een echte Parijzenaar!

Lokaal & uniek

Ontdek Boheems Parijs wandeltour

Door
Urban Adventures
Urban Adventures
8,8
Wil je meer dan alleen de standaard toeristische highlights zien? Met deze unieke wandeltour neemt een ervaren lokale gids je mee het echte Parijs in!
Starttijd
14:00
Meeting point
Voor de ingang van het Pantheon, Place du Panthéon, 75005 Parijs
Duur
3 uur, 30 minuten
Taal gids
Engels

De highlights

 • Zie meer dan alleen de toeristische trekpleisters
 • Ervaar het Boheemse leven in Parijs en voel je een echte Parijzenaar
 • Onder begeleiding van een ervaren lokale gids
 • Bezoek levendige wijken, speciale winkeltjes en bijzondere plekken
 • Proef heerlijke Franse wijn en charcuterie met kaas, vlees en pâtés
 • Je krijgt handige tips van de gids, zodat je de beste koffiebarretjes en restaurants met gemak weet te vinden

Dit ga je beleven

Beleef de highlights van je stedentrip Parijs met deze sfeervolle wandeltour door Boheems Parijs! Samen met een ervaren lokale gids ontdek je het levendige Parijs en verken je de plekken waar de locals zelf graag komen.

De rondleiding start op de Montagne Sainte-Geneviève, één van de zeven heuvels van Parijs, een lokale favoriet bij de studenten van de universiteit. In de romantische Le Jardin du Luxembourg geniet je vervolgens van de oase van rust in het drukke Parijs. In de levendige wijk Saint-Germain ontdek je hippe koffiebarretjes, sfeervolle cafés en andere lokale hotspots. De gids vertelt je onderweg meer over de bijzondere plekken die je ziet en welke rol ze spelen in de identiteit en historie van Parijs. Natuurlijk krijg je ook de beste insider tips van de gids, ideaal voor de rest van je citytrip!

De rondleiding brengt je vervolgens bij kades van de Seine, waar je een traditionele wijnwinkel bezoekt. Hier mag je een typische charcuterie proeven van kaas, salty cured meat en smaakvolle pâtés. Na deze stop bezoek je het oudste plein van Parijs, waar je een traditioneel Frans spel gaat spelen: petanque (een variant op jeu de boules). De gids leert je de fijne technieken en trakteert ook nog eens op een glas Franse wijn.

Na het ontspannen potje petanque bezoek je de wijk Saint-Michel, om daar de eerste Engelse boekenwinkel van Parijs te bezoeken. Deze boekenwinkel is een niet te missen plek voor liefhebbers van boeken! De rondleiding eindigt bij de iconische Notre Dame, het perfecte fotomoment! Zo heb je met deze rondleiding het échte leven in Parijs ervaren en heeft de stad zonder twijfel een speciaal plekje in je hart gekregen.

Inclusief

 • Deskundige lokale Engelstalige gids
 • Leer het spel petanque onder het genot van een glas wijn
 • Charcuterie proeverij met kaas, vlees en pâtés

Exclusief

 • Extra drankjes en eten voor eigen rekening
 • Fooi voor de gids

Beoordelingen

9,5
Geweldig

Op basis van 2 beoordelingen

Zeer interessant. Veel informatie gekregen die je niet in de boekjes vindt. Het was leuk dat het een klein groepje was, slechts 6 mensen, wat het mogelijk maakte om onderling in gesprek te gaan. We zullen in de toekomst zeker nog zulke wandelingen maken.
10,0
Een toffe wandeling, goede gids (Hannah) die op een toffe manier de geschiedenis en enkele toffe weetjes wist te vertellen. Toffe afwisseling door het proeven van de worst, wijn en kaar en het spelletje petanque. Kortom, geslaagde wandeling.
9,0
Urban Adventures

Urban Adventures

Voor wie een échte lokale ervaring wil is Urban Adventures een goede keuze. Al meer dan 8 jaren organiseert het team van Urban Adventures lokale tours en activiteiten in meer dan 160 steden. In iedere stad kies je uit verschillende unieke ervaringen, altijd onder begeleiding van een ervaren lokale gids.

8,8
12 beoordelingen
20 activiteiten