Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Mezedakia food tour

Een heerlijke culinaire food tour waarbij je veel verschillende gerechten uit de Griekse keuken gaat proeven, in verschillende authentieke barretjes en restaurants in Athene!

De highlights

  • Een heerlijke kennismaking met de echte Griekse keuken!
  • De Nederlandse gids laat je Athene en haar eetcultuur ervaren
  • Bezoek de barretjes en restaurants waar de Grieken zelf ook komen
  • Van authentiek kelderrestaurant tot een Mezedopoleio
  • Inclusief diner en 3 drankjes

Dit ga je beleven

Deze foodtour wordt deels te voet en deels met het openbaar vervoer (inbegrepen bij de prijs) afgelegd. Zo krijg je een goede indruk van de eet- en drinkgelegenheden in Athene, van traditionele ouzerie tot een authentiek kelderrestaurant en van een mezedopoleio tot een havenbar. Weg van de toeristische restaurants ontdek je pas echt wat de Griekse keuken allemaal te bieden heeft!

Bij iedere plek kun je wat eten en drinken, zodat je aan het einde van de tour een volledige maaltijd hebt gehad. Geniet van de Griekse tapas (Mezedakia) in lokale barretjes en restaurants die de Grieken zelf ook bezoeken. De tour is inclusief 3 drankjes en 1 Mezedakia per eetgelegenheid. Het eten, en soms ook het drankje, staat vast. Wil je dus iets anders eten of drinken? Dat kan natuurlijk, maar is wel op eigen kosten. De tour is ook geschikt voor vegetariërs.

Praktische informatie

Mezedakia food tour location
Taal gids Nederlands
Duur 4 uur
Starttijd 18:00
Meeting point Monastiráki, op het plein voor de twee fruitkraampjes bij de metro

Inclusief

  • Inclusief diner en 3 drankjes
  • Deskundige Nederlandse gids

Beoordelingen

7,8
Goed

Op basis van 4 beoordelingen

erg gezellig ,leuke restaurantjes en fijne gids die ons ook nog veel vertelde over gewoontes van het land
8,0
Leuke spontane gids, lekkere ontspannen sfeer en heerlijk eten
9,0
Tour was weinig wandelen maar met metro. Kreeg zo niet een helder beeld waar je was. Uitleg over gerechten was minimaal. Het leek net of je met de gids uit eten was zonder tour
6,0
Hele leuke tour met Angelos gehad (groep van 5). Je komt echt bij restaurantjes en gelegenheden die je zelf niet snel vind. Lekker gegeten en bijzondere plekjes gezien. Zeker een aanrader. Enige minpuntje: meetingpoint was niet duidelijk, maar wij hadden blijkbaar geen mail gehad met meer details.
8,0
A gem called Athens

A gem called Athens

Als kind had Marleen al een grote liefde voor Griekenland, ook al was ze er nog nooit geweest. De magie van de Griekse mythologie had een enorme aantrekkingskracht. Na een studie kunstgeschiedenis besloot ze in 2012 definitief in Griekenland te gaan wonen. Hier verzorgt ze inmiddels al jaren als gids persoonlijke en unieke rondleidingen in en rondom Athene.

8,8
25 beoordelingen
6 activiteiten