Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Mezedakia Hapjes & Restaurants Proeverij

Ontdek leuke restaurants & proef Griekse hapjes

Hapjes & drankjes

Mezedakia Hapjes & Restaurants Proeverij

Een heerlijke culinaire food tour waarbij je veel verschillende gerechten uit de Griekse keuken gaat proeven, in verschillende authentieke barretjes en restaurants in Athene!
Starttijd 18:00
Meeting point Monastiráki, op het plein voor de twee fruitkraampjes bij de metro
Duur 4 uur
Taal gids Nederlands

De highlights

  • Een heerlijke kennismaking met de echte Griekse keuken!
  • De Nederlandse gids laat je Athene en haar eetcultuur ervaren
  • Bezoek de barretjes en restaurants waar de Grieken zelf ook komen
  • Van authentiek kelderrestaurant tot een Mezedopoleio
  • Inclusief diner en 3 drankjes

Dit ga je beleven

Deze foodtour wordt deels te voet en deels met het openbaar vervoer (inbegrepen bij de prijs) afgelegd. Zo krijg je een goede indruk van de eet- en drinkgelegenheden in Athene, van traditionele ouzerie tot een authentiek kelderrestaurant en van een mezedopoleio tot een havenbar. Weg van de toeristische restaurants ontdek je pas echt wat de Griekse keuken allemaal te bieden heeft! Heb je de bekende bezienswaardigheden in Athene al gezien? Dan is dit dé manier om Athene beter te leren kennen.

Bij iedere plek kun je wat eten en drinken, zodat je aan het einde van de tour een volledige maaltijd hebt gehad. Geniet van de Griekse tapas (Mezedakia) in lokale barretjes en restaurants die de Grieken zelf ook bezoeken. De tour is inclusief 3 drankjes en 1 Mezedakia per eetgelegenheid. Het eten, en soms ook het drankje, staat vast. Wil je dus iets anders eten of drinken? Dat kan natuurlijk, maar is wel op eigen kosten. De tour is ook geschikt voor vegetariërs.

Inclusief

  • Inclusief diner en 3 drankjes
  • Deskundige Nederlandse gids
Mezedakia Hapjes & Restaurants Proeverij
Mezedakia Hapjes & Restaurants Proeverij
Mezedakia Hapjes & Restaurants Proeverij
Mezedakia Hapjes & Restaurants Proeverij

Beoordelingen

8,4
Erg goed

Op basis van 9 beoordelingen

Onze gids Marleen woont al jaren in Athene en heeft ons gedurende 4 uren al lopende door de Plaka gevoerd en een soort van walking dinner gepresenteerd met typische Griekse gerechten in locale restaurants. Erg leuk en ook uitleg van diverse in's en out's zijn verhelderend. Een aanrader!!!
8,0
Zeer goed gids, lekker eten, leuke avondactiviteit
10,0
Marleen is een ontzettend gezellige gids die veel weet te vertellen over Athene. Heerlijk gegeten en gedronken op de verschillende verrassende lokaties. Veel dingen gezien waar je zelf als toerist niet langskomt. Een aanrader!
9,0
In totaal 4 tavernes bezocht. Alles te voet. Gerechtjes waren smakelijk. Gids was informatief en prettig om in de omgang. Leuke tour.
8,0
A gem called Athens

A gem called Athens

Als kind had Marleen al een grote liefde voor Griekenland, ook al was ze er nog nooit geweest. De magie van de Griekse mythologie had een enorme aantrekkingskracht. Na een studie kunstgeschiedenis besloot ze in 2012 definitief in Griekenland te gaan wonen. Hier verzorgt ze inmiddels al jaren als gids persoonlijke en unieke rondleidingen in en rondom Athene.

8,9
37 beoordelingen
6 activiteiten