Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Mezedakia food tour

Een heerlijke culinaire food tour waarbij je veel verschillende gerechten uit de Griekse keuken gaat proeven, in verschillende authentieke barretjes en restaurants in Athene!
Starttijd 18:00
Meeting point Monastiráki, op het plein voor de twee fruitkraampjes bij de metro
Duur 4 uur
Taal gids Nederlands

De highlights

  • Een heerlijke kennismaking met de echte Griekse keuken!
  • De Nederlandse gids laat je Athene en haar eetcultuur ervaren
  • Bezoek de barretjes en restaurants waar de Grieken zelf ook komen
  • Van authentiek kelderrestaurant tot een Mezedopoleio
  • Inclusief diner en 3 drankjes

Dit ga je beleven

Deze foodtour wordt deels te voet en deels met het openbaar vervoer (inbegrepen bij de prijs) afgelegd. Zo krijg je een goede indruk van de eet- en drinkgelegenheden in Athene, van traditionele ouzerie tot een authentiek kelderrestaurant en van een mezedopoleio tot een havenbar. Weg van de toeristische restaurants ontdek je pas echt wat de Griekse keuken allemaal te bieden heeft!

Bij iedere plek kun je wat eten en drinken, zodat je aan het einde van de tour een volledige maaltijd hebt gehad. Geniet van de Griekse tapas (Mezedakia) in lokale barretjes en restaurants die de Grieken zelf ook bezoeken. De tour is inclusief 3 drankjes en 1 Mezedakia per eetgelegenheid. Het eten, en soms ook het drankje, staat vast. Wil je dus iets anders eten of drinken? Dat kan natuurlijk, maar is wel op eigen kosten. De tour is ook geschikt voor vegetariërs.

Inclusief

  • Inclusief diner en 3 drankjes
  • Deskundige Nederlandse gids

Beoordelingen

8,2
Erg goed

Op basis van 6 beoordelingen

In totaal 4 tavernes bezocht. Alles te voet. Gerechtjes waren smakelijk. Gids was informatief en prettig om in de omgang. Leuke tour.
8,0
Heerlijke culinaire tour met Angelos die ons als een bedreven gids door het prachtige Athene heeft geleid. We hebben heerlijk gegeten en ervaren dat de keuken in Athene totaal anders is dan het doorsnee Griekse restaurant in Nederland. Absoluut een aanrader!
10,0
erg gezellig ,leuke restaurantjes en fijne gids die ons ook nog veel vertelde over gewoontes van het land
8,0
Leuke spontane gids, lekkere ontspannen sfeer en heerlijk eten
9,0
A gem called Athens

A gem called Athens

Als kind had Marleen al een grote liefde voor Griekenland, ook al was ze er nog nooit geweest. De magie van de Griekse mythologie had een enorme aantrekkingskracht. Na een studie kunstgeschiedenis besloot ze in 2012 definitief in Griekenland te gaan wonen. Hier verzorgt ze inmiddels al jaren als gids persoonlijke en unieke rondleidingen in en rondom Athene.

8,8
30 beoordelingen
6 activiteiten