Monastiraki

Monastiraki

De wijk Monastiraki is een heerlijke buurt om doorheen te slenteren. Bezoek één van de historische bezienswaardigheden of de leuke rommelmarkt bomvol lokale producten en curiosa. Ook voor een authentieke Griekse shop ervaring zit je in deze wijk goed!

Wijken en buurten

Over deze spot

Ten noordoosten van Plaka ligt Monastiraki. Die wijk heeft veel weg van een grote Oosterse bazaar, vooral op zondag als honderden handelaren hun waren te koop aanbieden. Het hart van deze rommelmarkt ligt iets ten westen van het Monastirakiplein, op het Avyssiníasplein en in de straatjes eromheen.

De oorsprong van dit levendige plein ligt in de 10e eeuw, toen hier een nonnenklooster stond. Hiervan is alleen de kerk te zien, de Pantanassa. Ook vind je aan dit plein de Tzami-moskee, dat in 1759 werd gebouwd. Naast de leuke rommelmarkt kun je op dit plein dus ook een stukje van de historie van Athene ontrafelen.

Voor wie een authentieke shop ervaring zoekt in Athene is Monastiraki een heerlijke plek. In de straatjes vind je veel leuke winkeltjes, van boetiekjes vol kleding tot lokale specialiteiten winkels. Verwonder je over de mengelmoes van kleine winkeltjes terwijl je wandelt door de straten Pandrossou of Adrianou.

En als je na een dag rondstruinen in Plaka en Monastiraki eens wilt weten waar de Atheners uitgaan, ga dan naar de wijken Psyrri of Gazi die beide grenzen aan Monastiráki. Hier zijn vele restaurants, bars en clubs waar de Grieken hun vertier zoeken.

Advertentie

Je stedentrip Athene plannen

Athene is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Athene? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Athene