Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Fietsen in Athene

Wil je Athene gaan verkennen met de fiets? Ontdek hier de leukste fietsroutes, fietstours en fietstochten en fiets heerlijk door Athene!

Fietsen in Athene

Een stad vol historie en cultuur, dat is Athene zeker! Vanaf het moment dat de eerste bewoners zich rond 3500 v. Chr. vestigden op de heuvel Akropolis is een ontwikkeling gestart waar het huidige Athene het resultaat van is. Bijzonder is dan ook dat je in en rondom de stad bezienswaardigheden kunt vinden uit veel verschillende tijdperken. Maar wist je dat het Athene van vandaag de dag een heerlijke stad is om met de fiets te gaan verkennen? Want een van de vele leuke dingen om te doen in Athene is de stad ontdekken met de fiets. Ondanks het af en toe nogal chaotische verkeer zijn er genoeg rustige fietsroutes te vinden waarmee je ontspannen fietst naar de prachtige bezienswaardigheden in Athene. Met de Athene Hoogtepunten fietstour verken je de highlights van Athene in een rustig tempo en zie je enorm veel van de stad.

Fietstours in Athene

Fiets heerlijk door Athene en ontdek alle highlights & verborgen geheimen van de stad. Met deze fietstours in Athene verken je Athene met een gids vol expertise & passie voor de stad

Hoe fietsvriendelijk is Athene?

In veel steden worden vandaag de dag ambitieuze fietsplannen gelanceerd die het gebruiken van de fiets als vervoersmiddel moeten stimuleren. Voor veel grote steden is de fiets een duurzame, gezonde en economisch aantrekkelijke oplossing. Ook in Athene wordt er gekeken naar de fietsinfrastructuur, maar tot concrete plannen heeft het nog niet geleid. Gelukkig zijn er genoeg leuke mogelijkheden om al fietsend Athene te gaan ontdekken. Zo kun je prima fietsen door de verschillende parken en zijn er langs de kust brede boulevards waar alleen voetgangers en fietsers mogen komen. Fiets bijvoorbeeld eens heerlijk langs de kust, van Fáliro naar Glyfáda.

Ook het centrum is prima te verkennen met de fiets, waar je net als langs de kust gebruik mag maken van de brede voetgangerspaden. Zo hoef je niet in de chaos en uitlaatgassen van het drukke stadsverkeer te fietsen! In Athene kun je bij toerismebureau’s en fietsverhuurders vaak wel een kaart met fietsroutes krijgen en wat handige tips. Zo is fietsen in Athene een ontspannen en flexibele manier om de verschillende bezienswaardigheden te bezoeken en ook nog eens veel leuker dan reizen met de metro of tram!

Waar kun je fietsen huren in Athene?

Een fiets huren in Athene is gelukkig niet lastig en er zijn dan ook verschillende fietsverhuur winkels waar je naar binnen kunt lopen om fietsen te huren. Kinderzitjes, kinderfietsen en helmen zijn bij de meeste fietsverhuurders beschikbaar. Vraag ook altijd even naar tips voor leuke routes, vaak krijg je dan een handige kaart mee en fiets je ontspannen op je huurfiets door Athene.

Welke fietstours kun je doen in Athene?

Naast dat je zelf fietsroutes uit kunt zoeken, kun je ook verschillende leuke fietstours met Nederlandse gids in Athene doen. Je ziet het beste van de stad en fietst ontspannen en op een leuke manier door Athene. Zo ontdek je alle belangrijke bezienswaardigheden in Athene en krijg je handige achtergrondinformatie en leuke tips van de gids, erg handig voor de rest van je bezoek aan Athene. Fietstours in Athene zijn er rondom verschillende thema's. Wil je alle hoogtepunten zien? Of liever de verborgen geheimen van Athene ontdekken? Ook voor de liefhebber van de Griekse keuken is er een smakelijke fietstour waarbij je heerlijke Griekse hapjes proeft!