Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Wat te doen in Thessaloniki

Boek de leukste tours & activiteiten en ontdek Thessaloniki met lokale gidsen geselecteerd op kwaliteit en échte passie voor de stad

Wat te doen in Thessaloniki

Een fris zeebriesje, minder toeristen en drukte dan in Athene en bijzondere bezienswaardigheden zoals de Witte Toren, de Boog van Galerius en het Archeologisch Museum maken van Thessaloniki een heerlijke bestemming in Griekenland. Er valt meer dan genoeg te zien en doen in Thessaloniki. Verken de highlights van de stad met een Nederlandse gids en doe een leuke fietstour. Of wandel over de boulevard naar de haven. In de gezellige wijk Ladidika kun je terecht voor de Griekse keuken, hier vind je charmante restaurants en barretjes. Tijdens het jaarlijkse Dimitria Festival worden er van september t/m november verschillende culturele evenementen georganiseerd in de stad. Ontdek hier de leukste activiteiten in Thessaloniki.

Fietstours: Ontspannen fietsen door Thessaloniki

Met een fietstour ontdek je Thessaloniki op een relaxte manier. Je stopt bij de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen geheimen van Thessaloniki. Hier vertelt de Nederlandse gids je de meest interessante weetjes en achtergrondinformatie.
Ontdek alle fietstours

Rondleidingen: Zie unieke plekjes in Thessaloniki

Wil je meer te weten komen over een bezienswaardigheid zoals de Witte Toren? Of een gezellige wandeling door het historische centrum van Thessaloniki doen? Doe een rondleiding met een leuke Nederlandse gids!
Ontdek alle rondleidingen

Food tours: Proef de lokale keuken van Thessaloniki

Iedere stad heeft op culinair gebied een eigen identiteit en eetcultuur. Zo ook Thessaloniki. Tijdens je bezoek aan Thessaloniki wil je natuurlijk lekker eten en het liefst iets meekrijgen van de lokale gerechten en lekkernijen. Kies voor een food tour en ga het proeven.
Ontdek alle food tours

Kies

Kies uit onze tours & activiteiten in Thessaloniki

Ontdek

Ontdek Thessaloniki met échte

Geniet

Ervaar het beste van Thessaloniki en geniet volop van je citytrip

Over Thessaloniki

Thessaloniki
Het Griekse Thessaloniki is met zo’n 350.000 inwoners de tweede stad van Griekenland. De stad werd in 315 v.Chr. gesticht door Kassandros. De stad was lange tijd een echte multiculturele stad, maar vandaag de dag zijn de Grieken in de meerderheid. In de stad vind je nog veel bezienswaardigheden terug uit verschillende culturen. Daarnaast is Thessaloniki een levendige stad vol leuke straatjes met gezellige eet- en drinkgelegenheden.