Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Dagtrip Gödöllő en Hollókő

Bezoek het Gödöllő Paleis en het UNESCO dorp Hollókő

Avontuur

Dagtrip Gödöllő en Hollókő

Breng een bezoek aan twee bijzondere plekken met prachtige barokke architectuur. Het schitterende Gödöllő Paleis was ooit het zomerverblijf van Sissi, terwijl het dorp Hollókő niet zonder reden op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat!
Starttijd 09:30
Meeting point Wordt vooraf besproken met de gids
Duur 8 uur
Taal gids Engels

De highlights

  • Bezoek het Gödöllő Paleis, het zomerverblijf van Sissi
  • Wandel door de prachtige tuin van het paleis
  • Onder begeleiding van een deskundige lokale gids
  • Inclusief vervoer in een comfortabele minivan
  • Bekijk het historische dorpje Hollókő en waan je terug in de tijd!
  • Een heerlijke dag vanuit Boedapest, vol prachtige architectuur en historie

Dit ga je beleven

Op zo'n 30 kilometer van Boedapest ligt het Gödöllő Paleis. Het is het grootste kasteel van Hongarije en werd gebouwd in 1748. Het paleis fungeerde lange tijd als het zomerverblijf van Sissi, nadat de Hongaarse overheid het cadeau had gegeven aan Frans Jozef Karel en zijn vrouw Sissi (Elisabeth). Het paleis is een mooi voorbeeld van de barokke architectuur, het is dan ook zeer fraai gedecoreerd.

In het eerste deel van deze dagtrip bezoek je het Gödöllő Paleis en de fraaie tuin. Je wordt 's ochtends opgehaald in Boedapest en wordt naar Gödöllő gereden in een comfortabele minivan. De deskundige gids zal je bij het Paleis een rondleiding geven en leuke weetjes en verhalen vertellen over deze prachtige plek.

Tijdens het tweede deel van deze dagtrip bezoek je het pittoreske dorpje Hollókő, nog zo'n mooi voorbeeld van de barok. Hier vind je knusse historische huisjes en bijzondere ruïnes. Het dorp staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, je hebt dan ook echt het gevoel dat je even terug in de tijd gaat terwijl je met de gids door het dorp wandelt. Aan het einde van je bezoek aan Hollókő wordt je weer terug naar Boedapest gereden. Zo beleef je een unieke dag buiten Boedapest vol boeiende geschiedenis, fraaie architectuur en prachtige plekken!

Inclusief

  • Vervoer vanuit Boedapest in een minivan
  • Deskundige lokale gids

Exclusief

  • Lunch (zelf meenemen of maak gebruik van de handige tips van de gids)
Budapest Wonderguides

Budapest Wonderguides

Na jaren als gids gewerkt te hebben besloten Zsuzsanna, Julia en Katalin in 2015 om hun krachten en kennis te bundelen. Ze richtten Budapest Wonderguides op en ontwikkelden verschillende unieke rondleidingen, dagtrips en tours op maat. Inmiddels nemen ze dagelijks bezoekers van de stad mee op een leuke ontdekkingsreis langs alles dat Boedapest zo bijzonder maakt.

9,3
7 beoordelingen
5 activiteiten