Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Fietsen in Dublin

Dublin met de fiets verkennen? Ja, natuurlijk! Doe één van de leuke fietstours en ontdek Dublin met een lokale gids.

Fietsen in Dublin

Wist je dat Ierland een geweldige plek is om met de fiets te gaan verkennen? Met de vele zeer stille landwegen en paden die dwars door de natuur gaan kun je hier je hart als fietsliefhebber helemaal ophalen. Ook in Dublin is de fiets een fijne manier om de stad mee te verkennen. Let er wel op dat je hier aan de linkerkant van de weg moet fietsen. Ondanks dat het soms ook wat regenachtig is, is een fietstocht in Dublin een echte aanrader tijdens je bezoek aan deze Ierse hoofdstad. Je fietst ontspannen naar de verschillende bezienswaardigheden in Dublin en hebt met een huurfiets de mogelijkheid om ook wat van de prachtige omgeving te gaan verkennen. Kortom, fietsen is een van de leukste activiteiten in Dublin!

Fietstours in Dublin

Boek de leukste fietstours in Dublin! Ontdek Dublin met een uitstekende gids en geniet volop van je stedentrip

Hoe fietsvriendelijk is Dublin?

Lange tijd had Dublin eigenlijk geen speciale fietspaden of voorzieningen voor fietsers, maar dat is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. In 10 jaar tijd is het aantal fietsers in de stad verdubbeld! Meer en meer inwoners van de stad kiezen ervoor om met de fiets van en naar hun werk te fietsen. 40% van de inwoners van Dublin hoeft minder dan 5km naar hun werk te reizen, waardoor de fiets dan ook het ideale vervoersmiddel is.

Je hoeft geen local van Dublin te zijn om de fiets te pakken, ook voor je citytrip is het huren van een fiets of het doen van een fietstour een leuke en handige manier om de stad te verkennen. Fiets ontspannen naar een aantal van de unieke bezienswaardigheden, welke vaak dicht bij elkaar liggen, waardoor je geen moeilijke fietsroutes hoeft te plannen. Zo fiets je makkelijk van de grootste kerk van Dublin, St Patrick's Cathedral, naar Dublin Castle, Trinity College en Christ Church Cathedral. Een leuke tocht waarbij je de historie van Dublin op z'n best ontdekt!

Naast de investeringen in speciale fietspaden is vooral het Dublinbikes fietsplan een groot succes. Zoals in vele andere steden is er een fietsplan waarbij je bij verschillende fietsstations in de stad een fiets kunt huren. Deze fietsen kun je bij alle fietsstations ook weer simpel inleveren. Toch is het ook nog goed opletten in Dublin, niet alleen omdat je aan de linkerkant van de weg fietst, maar ook omdat je als fietser nog steeds in de minderheid bent en altijd goed op auto's en bussen moet letten. Handige tips voor veilig fietsen in Dublin lees je hier, hoewel deze voor de meeste Nederlanders en Belgen waarschijnlijk al aardig normaal zijn.

Welke fietstours kun je doen in Dublin?

Ontdek de unieke bezienswaardigheden in Dublin met een uitstekende lokale gids! In Dublin kun je verschillende fietstours doen, altijd onder begeleiding van een echte local als gids. Je maakt in korte tijd kennis met alle hoogtepunten en verborgen geheimen van de stad. Fiets ontspannen door Dublin en geniet volop van je bezoek aan deze Ierse hoofdstad.

Wat is er te doen in Dublin?

Ga je binnenkort op citytrip naar Dublin, dan is het doen van een fietstour of het zelf huren van een fiets zeker aan te raden! Maar er zijn natuurlijk nog meer verrassend leuke dingen om te doen in Dublin. Wij hebben de leukste activiteiten voor je geselecteerd: Wat te doen in Dublin!