Phoenix Park en Dublin Zoo

Phoenix Park en Dublin Zoo

Ten noorden van de Liffey ligt een van de grootste stadsparken van Europa, een heerlijk rustpunt in Dublin. In het weekend worden er vele sporten beoefend en openluchtconcerten gegeven. De Dublin Zoo heeft een flinke opknapbeurt ondergaan en is nu weer een leuke dierentuin met een safarigedeelte.

Dierentuin
Hop-on Hop-off Bus Dublin
Vanaf €19,00
Koop tickets

Over deze spot

Aan de noordkant van de rivier de Liffey ligt een van de grootste stadsparken van Europa, Phoenix Park, vijf kilometer lang en met een oppervlakte van meer dan 700 hectare. Het werd aangelegd als koninklijk jachtgebied met wilde fazanten en damherten. Om deze dieren binnen te houden werd het park omheind met een muur. In 1747 werd het park opengesteld voor publiek. Er leven nog altijd wilde herten, die zich in goed gezelschap weten want de Ierse president en de Amerikaanse ambassadeur hebben optrekjes in dit park.

Dwars door Phoenix Park loopt Chesterfield Avenue, die ’s avonds verlicht wordt door sfeervolle oude gaslampen. Deze straat is genoemd naar de Engelse Lord Chesterfield die ook een 65 meter hoge obelisk liet oprichten voor generaal Wellington, die Napoleon versloeg. Wellington werd geboren in Dublin, maar ontkende altijd dat hij Iers was: “Als iemand in een stal wordt geboren, betekent dat nog niet dat hij een paard is.”

Vooral in het weekend wordt het park druk bezocht en zie je dat de Dubliners er allerlei sporten beoefenen: cricket, voetbal, polo en baseball. Elk jaar in het tweede weekend van augustus zijn er autoraces in het park, de toegang is gratis. Ook worden er geregeld openluchtconcerten gegeven. In het Visitor Center, dat is gevestigd in het 17e eeuwse Ashtown Castle komt u alles te weten over de flora en fauna en de geschiedenis van Phoenix Park

Het Phoenix Park is gratis toegankelijk, voor enkele attracties moet u betalen zoals voor de Dublin Zoo. Dit is de op twee na oudste dierentuin van de wereld, geopend in 1830. Tot enkele jaren geleden was die ouderdom er ook wel aan af te zien, maar recentelijk is de hele zoo grondig gerestaureerd. Een van de leeuwen die ooit in deze dierentuin woonde is wereldberoemd geworden als brullende leeuw in het logo van de Amerikaanse filmmaatschappij MGM. De brul is niet van die leeuw, want op het moment van de opname brulde hij niet, maar gaapte…

Handig om te weten

Website: Dublin Zoo
Adres: Zoo Road
Openingstijden: 09.30-18.00 (verschilt lichtelijk per seizoen)
Toegangsprijs: € 16,80, 3-16 jaar € 12,00

Raadpleeg de website van Dublin Zoo voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Dublin plannen

Dublin is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Dublin? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Dublin