Galleria degli Uffizi

Galleria degli Uffizi

Het Uffizi is het belangrijkste museum voor renaissance schilderkunst. Probeer niet alles achter elkaar te bekijken, want dan wordt je overdonderd door de veelheid aan meesterwerken. Het is ook aan te raden om van tevoren een kaartje te kopen.

Kunstmuseum

Over deze spot

Een van de belangrijkste kunstmusea in Florence is het Uffizi, gelegen op de bovenste verdieping van het Palazzo degli Uffizi, dat in de 16e eeuw werd gebouwd in opdracht van Cosimo de Meddici. Het was aanvankelijk bedoeld als kantoorruimte voor de bankiersfamilie. Later brachten ze er hun kunstschatten onder en stelden de collectie open voor het publiek. De verzameling bestaat uit schilderkunst van de late middeleeuwen en vroege renaissance tot de barok.

In de centrale hal zie je Griekse en Romeinse beeldhouwwerken, maar het hoogtepunt vormen de vele waardevolle en belangrijke schilderijen. We noemen er hier enkele: De slag om San Romano van Paolo Uccello, Madonna met kind en twee engelen van Fra Lippo Lippi, De Geboorte van Venus van Botticelli, Madonna met het puttertje van Raphael (er hangt ook een zelfportret van hm in het Uffizi), Bacchus van Caravaggio en Zelfportret als een Oude Man van Rembrandt.

Dit is slechts een greep uit de collectie die verder werken omvat van onder meer Leonardo da Vinci, Michelangelo, Titiaan en Rubens. Het is bijna te veel om in één keer te bezichtigen. Het is een goed idee om tussendoor even uit te blazen in de koffiebar die grenst aan een terras vanwaar je een mooi uitzicht hebt op het Palazzo Vecchio.

Het Uffizi is bijzonder populair, waardoor er vaak lange rijen staan voor de ingang. In de zomermaanden is het niet ongebruikelijk dat mensen vijf uur (!) staan te wachten voor ze naar binnen mogen. Het is dus aan te raden van tevoren een kaartje te kopen. Met een rondleiding sla je de wachtrij direct over en neemt een deskundige gids je mee op een mooie ontdekkingstocht door het museum.

Handig om te weten

Website: Galleria degli Uffizi
Adres: Piazzale degli Uffizi 6
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 08.15-18.50 (in juli, augustus en september tot 21.00 op dinsdag en tot 23.00 op zaterdag)
Toegangsprijs: € 12,50

Raadpleeg de website van de Galleria degli Uffizi voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Florence plannen

Florence is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Florence? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Florence