Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Fietsen in Milaan

Milaan met de fiets verkennen? Ja, natuurlijk! Doe één van de leuke fietstours en ontdek Milaan met een lokale gids.

Fietsen in Milaan

Milaan wordt vaak getypeerd als een modestad en zakenstad. Tijdens een wandeling door het centrum zie je dan ook vooral goed geklede shoppende mensen en zakenlui. Wie zich wat uitgebreider in de stad verdiept wordt beloond met verrassende kanten van Milaan die de charme van deze stad blootleggen. Milaan heeft een bruisende mix van historie, cultuur en moderne ontwikkelingen. Naast het bezoeken van de fraaie bezienswaardigheden zijn er ook veel leuke dingen om te doen in Milaan. Milaan heeft echter geen reputatie als goede fietsstad, de Italianen gebruiken sowieso graag nog hun auto of scooter. De afgelopen jaren is dit wel langzaam aan het veranderen. Er zijn meer en meer rustige en mooie fietsroutes te vinden in de stad. Fiets heerlijk ontspannen langs de verborgen geheimen van Milaan met de fietstour door Milaan, natuurlijk onder begeleiding van een uitstekende lokale gids!

Fietstours in Milaan

Boek de leukste fietstours in Milaan! Ontdek Milaan met een uitstekende gids en geniet volop van je stedentrip

Hoe fietsvriendelijk is Milaan?

Ondanks dat Milaan dus nog een reputatie heeft als een stad waar vooral veel auto’s en scooters het verkeer onveilig maken, zijn er de afgelopen jaren al wel behoorlijke investeringen gedaan om de fietsvoorzieningen te verbeteren. Zo is het BikeMi fietsplan gelanceerd, waar je bij 103 stations 1500 e-bikes en normale fietsen kunt huren. De gehuurde fiets is het eerste halfuur gratis en daarna €0,50 per half uur. De gehuurde fiets huur je simpel online en lever je weer in bij één van de 103 stations, ideaal dus!

In het centrum van Milaan zijn op de bestaande wegen fietspaden gemarkeerd en zijn er verschillende straten waar alleen fietsers, scooters en voetgangers mogen komen. Verder kun je tegenwoordig genoeg genoeg plekken vinden om je fiets te stallen. Het imago van de chaotische Italiaanse chauffeurs kan gelukkig ook de prullenbak in, tegenwoordig letten ze goed op fietsers. Maar doordat er nog amper speciaal aangelegde fietspaden zijn moet je als fietser wel goed op blijven letten, want een weg delen met auto’s, scooters, trams en voetgangers is nog wel een uitdaging!

Wat is er te doen in Milaan?

Met de fiets Milaan verkennen is zonder twijfel één van de leukste dingen om te doen tijdens je citytrip! Maar er zijn natuurlijk nog meer verrassend leuke activiteiten waarmee je het beste van Milaan ontdekt. Wij hebben alvast de beste en meest leuke voor je geselecteerd: Wat te doen in Milaan!