Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Milaan

Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica

Lokaal & uniek

Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica

Het Nationaal Museum van Wetenschap en Techniek in Milaan is een van de belangrijkste musea ter wereld op dit gebied. De ontwikkeling van de stoommachine, de uitvinding van de radio door Marconi, prachtige oude locomotieven, oude globes met de routes van ontdekkingsreizigers en nog veel meer is te zien in dit museum.

De grote trekpleister is de zaal gewijd aan Leonardo da Vinci. Da Vinci was niet alleen kunstenaar, maar ook wetenschapper en uitvinder. In de zaal staan meer dan honderd modellen, gemaakt aan de hand van Da Vinci’s tekeningen. Die modellen werden gemaakt voor een speciale tentoonstelling in 1952, 500 jaar na de geboorte van Da Vinci. Van oorlogsmachines tot vliegende objecten en van een duikersuitrusting tot het ontwerp voor een ideale stad. Enkele modellen kun je zelf uittesten. Hoewel veel machines van Leonardo’s hand in werkelijkheid niet zouden hebben gewerkt, hebben zijn ideeën wel grote invloed gehad op latere technische ontwikkelingen.

Handig om te weten

Website: Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica
Adres: Via S. Vittore 21
Openingstijden: 09.30–19.00 (op zaterdag tot 21.00, maandag gesloten)
Toegangsprijs: € 10,00

Raadpleeg de website van Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Keuzehulp Hotels & vliegtickets

Voorkom uren rondspeuren op internet en vind eenvoudig je ideale hotel in Milaan of de meest voordelige vliegtickets naar Milaan met deze handige prijsvergelijkers.