Procida

Procida

Om de drukte in het centrum van Napels te ontvluchten is een bezoek aan een van de eilandjes in de Baai van Napels een aanrader. Laat Capri en Ischa links liggen en kies voor het lieflijke Procida.

Eilanden

Over deze spot

In de Baai van Napels liggen drie eilandjes: Capri, Ischa en Procida. Capri is heel bekend en populair en Ischa wordt ook veel bezocht door toeristen. De Napolitanen zelf gaan naar Procida, een eilandje van slechts 4 vierkante kilometer. Het is een ideaal plekje om de drukte en het lawaai in het centrum van Napels even te ontvluchten.

U komt per boot aan in de oude haven, Marina del Sancio Cattolico. Omdat het eiland zo klein is kun je Procida gemakkelijk te voet verkennen. In het oude stadje Torre Murata met nauwe en kronkelige straatjes staan een middeleeuws fort en een benedictijner klooster. Van de terrassen van dit klooster heeft u een mooi uitzicht over de zee. Ook mooie uitzichtpunten zijn Punta Solchiaro en het schiereiland Pizzaco.
Vivara is een eilandje voor de kust dat het jachtgebied was van de koninklijke familie. Vroeger was het alleen per boot bereikbaar, tegenwoordig is het via een bruggetje verbonden met Procida. Het is een beschermd natuurgebied met een rijke subtropische begroeiing en wilde herten.

In de week voor Pasen is Procida het toneel van vele religieuze evenementen. Zo gaan op Goede Vrijdag de jonge mannen van het eiland in een processie van Torre Murata naar de haven. Bij deze Processie van de Mysteries van Goede Vrijdag dragen ze traditionele gewaden en symbolische ‘wapens’ die er vaak heel artistiek uitzien. Die ‘wapens’ worden ‘mysteries’ genoemd en alleen de dragers mogen ze hebben gezien voordat de processie start. Na de processie worden de mysteries vernietigd.

Handig om te weten

Website: Procida
Procida is bereikbaar met een boot die meerdere keren per dag uit Napels vertrekt.

Raadpleeg deze website voor actuele vertrektijden en prijsinformatie van de boten.

Populaire activiteiten in Napels

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Napels

Ontdek Napels fietstour
8,8 Erg goed!

Ontdek Napels fietstour

Vanaf €45,00 p.p.
Dagtrip Amalfikust

Dagtrip Amalfikust

Vanaf €90,00 p.p.
Dagtrip Capri

Dagtrip Capri

Vanaf €115,00 p.p.
Advertentie

Je stedentrip Napels plannen

Napels is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Napels? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Napels