Orto Botanico di Pisa

Orto Botanico di Pisa

Pisa en Padua strijden om wie er de oudste botanische tuin ter wereld heeft. U hoeft zich niets van deze strijd aan te trekken; dwaal gewoon rond in deze prachtige botanische tuin.

Botanische tuin
De Toren van Pisa: Skip the line
Vanaf €23,00
Koop tickets

Over deze spot

De botanische tuin van Pisa heet voluit Orto Botanico dell'Università di Pisa. Het is de oudste botanische tuin ter wereld, opgericht in 1544 op aandringen van Cosimo I de’Medici. Oorspronkelijk lag de tuin aan de oevers van de Arno, in 1591 werd de tuin verplaastst naar zijn huidige locatie. Daarom is er een voortdurende strijd met Padua over welke stad de oudste tuin heeft. Padua legde twee jaar na Pisa een botanische tuin aan, maar omdat die nog op de oorspronkelijke locatie ligt vindt Padua dat dit echt de oudste tuin ter wereld is. De botanische tuin van Padua staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, die van Pisa niet.

Hoe dan ook, de botanische tuin is een aanrader voor mensen die geïnteresseerd zijn in bijzondere bloemen en planten of voor iedereen die even door een fraaie, rustige omgeving wil wandelen. Bij de verhuizing in 1591 werd begonnen met de bouw van het botanische instituut. De gevel van dit gebouw is versierd met schelpen. Er is een natuurhistorisch museum en de oude broeikas heeft een fraai ijzeren frame. Bezoek ook de kruidentuinen.

De straat Luca Ghini is genoemd naar de eerste botanicus die de leiding had over deze bijzonder fraaie tuin. Je kunt hem zien als eerste afbeelding in de portrettengalerij van vroegere directeuren.

Handig om te weten

Website: Orto Botinico di Pisa (Botanische tuin van Pisa)
Adres: Via Luca Ghini 5
Openingstijden: 09.00-19.00 (juni t/m september), 09.00-18.00 en gesloten op zondag (oktober t/m mei)
Toegangsprijs: € 2,50, kinderen 6-18 jaar € 1,50, kinderen jonger dan 6 jaar gratis

Raadpleeg de website van Orto Botinico di Pisa voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Pisa plannen

Pisa is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Pisa? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Pisa