Basilica di Santa Maria Maggiore

Basilica di Santa Maria Maggiore

De basiliek van Santa Maria Maggiore is een van de zeven pelgrimskerken van Rome én een van de vier pauselijke kerken. Van alle Maria kerken in Rome, is deze Maria kerk de grootste. De kerk is met name bekend door zijn mozaïeken, welke behoren tot de oudste van Rome.
Kerken en kathedralen
Roma Pass
Vanaf €28,00
Koop tickets

Over deze spot

Op de heuvel Esquilijn vind je een van de zeven pelgrimskerken van Rome én een van de vier pauselijke kerken, de basiliek van Santa Maria Maggiore. Van alle Maria kerken in Rome, is deze Maria kerk de grootste. De Santa Maria Maggiore is vooral bekend door zijn mozaïeken, de oudste van Rome.

Op de plek van de huidige kerk stond al rond 350 na Christus een kerk. Deze dankte volgens de overlevering haar bestaan aan een droom van paus Liberius, waarin Maria verscheen en miraculeuze sneeuwval in hartje zomer op de top van de Esquilijn. Op een aantal mozaïeken zie je het mirakel van de sneeuw verbeeld.

In de Santa Maria Maggiore zie je naast de originele mozaïeken, prachtige fresco’s die scenes uit het Oude en Nieuwe Testament verbeelden. Op de triomfboog worden de kleuterjaren van Jezus afgebeeld.

De oorspronkelijk kerk werd in 431 vervangen door een grotere kerk in opdracht van paus Sixtus III. Er is later nog aangebouwd en je ziet deze verschillende architectonische stijlen terug in de Santa Maria Maggiore. De kerk heeft sinds 1929 de titel basillica majora en is daarmee in het bezit van de heilige stoel.

Handig om te weten

Website: Basilica Papale di Santa Maria Maggiore
Adres: Piazza di S. Maria Maggiore, 42, 00100 Rome, Italië
Raadpleeg de website voor actuele openingstijden en prijzen.

Advertentie

Je stedentrip Rome plannen

Rome is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Rome? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Rome