Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Via Appia Antica fietstour

Fiets over deze beroemde oude Romeinse weg!

Avontuur

Via Appia Antica fietstour

Tijdens deze fietstour fiets je over de weg waarover de Romeinen 2300 jaar geleden trokken, terwijl je links en rechts graftombes, oude beelden en villa's uit het keizertijd passeert! Samen met een deskundige Nederlandse gids duik je de historie in, ontdek je indrukwekkende plekken en geniet je van een lekker kaas en wijn aperitief.
Starttijd De starttijd is afhankelijk van de gekozen datum
Meeting point Via Labicana 49, Rome (Kantoor TopBike)
Duur 6 uur
Taal gids Nederlands

De highlights

 • Fiets over deze belangrijke oude Romeinse weg!
 • Onder begeleiding van een ervaren Nederlandse gids
 • Luister naar de mooie verhalen en achtergronden bij de spots
 • Bekijk het prachtige Aquaductenpark met haar oude Romeinse Aquaducten
 • Verken het typische oude Romeinse platteland
 • Inclusief bezoek aan de Catacomben van San Callisto of San Sebastiano (40 tot 50 minuten)
 • Met een kaas en wijn aperitief!

Dit ga je beleven

Ervaar het Oude Rome met deze bijzondere fietstocht. Samen met een deskundige Nederlandse gids fiets je een prachtige route vol historie. Laat je inspireren door de verhalen en achtergronden die de gids vertelt bij de verschillende bezienswaardigheden waar je langsfietst en even stopt. Je verlaat de drukte van Rome en kan even een dagje heerlijk genieten van de adembenemende plekken en uitzichten die je ontdekt aan de Via Appia Antica. Daarnaast bezoek je ook nog eens de fraaie Catacomben en geniet je in het laatste deel van de fietstour van een heerlijk kaas en wijn aperitief.

Naast de Romeinse hoogtepunten langs de Via Appia fiets je ook langs het Aquaductenpark en het Caffarrellapark. Hier zie je een prachtig stukje van dat typische Romeinse platteland dat intact is gebleven en vele grootheden (Goethe, Byron) heeft geïnspireerd. Je fietst voor een groot gedeelte over ongeasfalteerde wegen die nog echt aan de oudheid doen herinneren. Met de comfortabele fietsen is dit uitstekend te doen voor iedereen. Onder begeleiding van de ervaren Nederlandstalige gids fiets je ontspannen door het park. Je stopt bij bijzondere plekken waar de gids je interessante en leuke achtergrondinformatie over zal vertellen. Ervaar dit bijzondere stukje historie van dichtbij met deze unieke fietstocht.

Let op: Het kaas en wijn aperitief is tijdens het laatste gedeelte van de fietstour, het is daarom aan te raden om wat te eten mee te nemen voor het eerste gedeelte van de fietstour.

Inclusief

 • Uitstekende fietsen
 • Deskundige lokale Nederlandse gids
 • Kinderen tot (en met) 8 jaar gaan mee op de kinderextensie, welke is gekoppeld aan de fiets van een volwassene
 • Voor oudere kinderen zijn er 24'' kinderfietsen
 • Kinderen tot (en met) 5 jaar kunnen gratis mee op een kinderzitje
 • Bezoek aan de Catacomben van San Callisto of San Sebastiano (40 tot 50 minuten)
 • Kaas en wijn aperitief

Beoordelingen

9,2
Geweldig

Op basis van 12 beoordelingen

Wij vonden het echt een fantastische tour. alle credits ook voor Max onze Nederlandse gids, echt zo leuk en gezellig was het met hem, maar vooral ook heel professioneel, het begint met de uitleg van het gebruik van de fietsen en daarna uitleg over de tekens in het verkeer. De stops en uitleg wat we kregen was ook prima. Voor de lunch stopten we bij een lokaal zaakje waar we een heerlijk broodje kochten, ook weer goed geregeld door Max. En de stops bij gratis waterpunten was ook top. Wij hadden de tour met wijn en kaas erbij en daar hebben we ook gezellig gezeten. Het was gewoon een hoogtepunt van ons verblijf in Rome en ik kan deze 6 uur durende fietstour echt aanraden.
10,0
Super tour...leuke gids die de hele zaak goed opvolgde.
9,0
Goede organisatie, zowel tijdens websitebezoek als terplekke. Goede fietsen en uitstekende begeleiding. Voelde geen moment onveilig, ondanks drukte van verkeer op weg naar de Via Appia. Leuke tocht met regelmatige stops. Er werd veel verteld over de tijd van de Romeinen n.a.v. monumenten onderweg. Interessant Cattacomben bezoek met leuke gids. Lunch kon onderweg gekocht worden en gegeten. Regelmatig tijd voor plaspauze en bijvullen waterflesjes. Stop bij boerderij voor wijn en kaas was erg leuk en lekker. Leuk om te zien hoe de inwoners hun vrije tijd op en rond de Via Appia doorbrengen. Kortom een aanrader om een compleet beeld van Rome te krijgen.
8,0
Super fietsroute. Gids Rik gaf goede uitleg. Ook boeiend voor kinderen. Heel veel gezien waar weinig toeristen waren op dat moment. Top.
10,0
TopBike Rental & Tours

TopBike Rental & Tours

In 2007 besloot Ciro zijn passie voor fietsen en Rome te combineren en richtte hij TopBike Rental & Tours op. Inmiddels is TopBike één van de hoogst gewaardeerde tourbedrijven in Rome en verzorgt een groot team van professionele gidsen dagelijks uitstekende fietstours in diverse talen. Zo ervaar je Rome op een persoonlijke, unieke en bijzonder leuke manier.

9,2
303 beoordelingen
7 activiteiten