Nationaal Pastamuseum

Nationaal Pastamuseum

Als u even genoeg heeft van de historische indrukken van Rome, is een bezoek aan het Pastamuseum een leuke afwisseling. Natuurlijk wordt de geschiedenis van de pasta niet vergeten, maar u leert er ook waarom u de pasta beter niet té lang kan laten doorkoken.

Culinair museum

Over deze spot

Rome staat bol van de historische gebouwen en Romeinse overblijfselen. Maar wie Italië zegt, zegt pasta en die deegwaar hoort net zo goed bij de cultuur. Dus als je een wat ‘lichtere’ soort vermaak zoekt, breng dan een bezoek aan het Pastamuseum.

In de eerste kamer staat een grote molensteen om te illustreren hoe pasta vroeger gemaakt werd. Verder leert u hoe de verschillende pastavormen zijn ontstaan en waarom beetgare (‘al dente’) pasta lichter verteerbaar is dan langer gekookte. Ook staan er pastamachines, van heel oud tot supermodern. Een aparte kamer is gewijd aan foto’s van beroemdheden die pasta eten. Tot slot is er een kamer met als thema ‘pasta in de kunst’.

Let op: het museum is momenteel gesloten voor restauratie.

Handig om te weten

Website: Nationaal Pastamuseum
Adres: Via Flaminia, 141 00196
Openingstijden: 09.30 – 17.30
Toegangsprijs: € 10,00, onder 18 jaar: € 7,00

Raadpleeg de website van het Nationaal Pastamuseum voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Rome plannen

Rome is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Rome? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Rome