Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Citytrip tips

Weekendje Rome

Heerlijk sfeervolle pleintjes, omringd door prachtige historische gebouwen, dat is Rome. Kies een gezellig terrasje en geniet ontspannen van een goede cappuccino, terwijl om je heen de locals elkaar ontmoeten om te lunchen. Een weekendje Rome is de ideale manier om het Italiaanse leven in een stad als Rome zelf te ervaren. Wij delen graag onze beste tips voor een heerlijke weekendje Rome met je. Zo ontdek, proef & ervaar je het echte Rome.


Vrijdagochtend

De Trevi Fontein

Het is één van de must-sees van Rome, de Trevi Fontein. Na een grondige restoratie is de fontein sinds eind 2015 weer in volle glorie te bewonderen en een bezoek meer dan waard. Vergeet niet een muntje over je schouder in de fontein te gooien, want wie dat doet zal ooit terugkeren naar Rome. Deze iconische plek is dan ook het perfecte startpunt van je weekendje Rome.
Bekijk

De smaken van Rome

A Taste of Rome

Rome heeft natuurlijk meer te bieden dan alleen historische monumenten en attracties. Heerlijke pizza, verse pasta, de perfecte koffie en klassieke tiramisù , daarvoor moet je in Rome zijn! Met deze heerlijke food tour verken je met een Romeinse (Engelstalige) foodie gids de lekkerste hapjes van de stad. Je wandelt door de historische binnenstad van Rome en proeft in totaal 12 verschillende Italiaanse hapjes!

Bekijk & boek

Zaterdagochtend

Vaticaan Highlights

Ben je niet zo'n foodie? Dan is het Vaticaan een uitstekend alternatief voor de zaterdagochtend. In de Vaticaanse Musea vind je schitterende beelden en kunstwerken, in de Sixtijnse Kapel zie je het wereldberoemde fresco van Michelangelo en in de Sint-Pietersbasiliek staat het Baldakijn van Bernini. Met deze rondleiding sla je de wachtrij over en neemt onze lokale Vaticaan expert je mee langs de highlights!

Bekijk & boek

Zaterdagmiddag

Villa Borghese

Loop ontspannen van het Vaticaan naar Villa Borghese (3 km afstand) en lunch onderweg in een gezellig restaurant of café. In Villa Borghese vind je een uitstekende kunstverzameling met schilderijen van o.a. Caravaggio, Rubens en Leonardo da Vinci. In het omliggende park ontsnap je aan de drukte van de stad. Het in Engelse landschapsstijl ontworpen park is een bij de locals geliefde plek en ideaal om even te ontspannen.
Bekijk

Icoon van Rome

Colosseum en het Oude Rome wandeltour

Het Colosseum hoort eigenlijk standaard op je lijstje te staan wanneer je voor het eerst Rome bezoekt. Dit wereldberoemde amfitheater herbergt een enorme hoeveelheid aan boeiende verhalen en een bijzonder rijke historie. Met deze wandeltour, inclusief Skip the line tickets, neemt een deskundige gids je mee op reis door Het Oude Rome langs het Colosseum, Forum Romanum en de Palatijn!

Bekijk & boek

Zondagmiddag

Piazza di Spagna

Sluit je bezoek aan Rome af op zo'n typische Romeinse plek, Piazza di Spagna (het Spaanse Plein). Hier vind je de beroemde Spaanse Trappen, waarvan de 138 treden leiden naar de Franse kerk Trinitá dei Monti. Het is één van die beroemde must-sees in Rome. Het plein en de leuke straatjes in de omgeving laten je nog één keer die heerlijke sfeer van deze Italiaanse stad ervaren. Van historische gebouwen, monumenten en pleinen tot straatjes vol sfeervolle cafés, restaurants en luxe winkels.
Bekijk