Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Citytrip tips

Weekendje Rome

Heerlijk sfeervolle pleintjes, omringd door prachtige historische gebouwen, dat is Rome. Kies een gezellig terrasje en geniet ontspannen van een goede cappuccino, terwijl om je heen de locals elkaar ontmoeten om te lunchen. Een weekendje Rome is de ideale manier om het Italiaanse leven in een stad als Rome zelf te ervaren. Wij delen graag onze beste tips voor een heerlijke weekendje Rome met je. Zo ontdek, proef & ervaar je het echte Rome.


Vrijdagochtend

De Trevi Fontein

Het is één van de must-sees van Rome, de Trevi Fontein. Na een grondige restoratie is de fontein sinds eind 2015 weer in volle glorie te bewonderen en een bezoek meer dan waard. Vergeet niet een muntje over je schouder in de fontein te gooien, want wie dat doet zal ooit terugkeren naar Rome. Deze iconische plek is dan ook het perfecte startpunt van je weekendje Rome.
Bekijk

Verken Lokaal Rome

Unusual Rome Fietstour

Ontdek Rome zoals weinig anderen het zullen zien! Met deze unieke fietstour verken je bijzondere verborgen plekjes van de stad. De Nederlandse gids vertelt leuke weetjes en achtergronden en geeft je ook nog eens super handige tips voor de beste restaurants, barretjes, gezellige pleintjes en hippe shopspots!

Bekijk & boek

Zaterdagochtend

Rome Historisch Centrum food tour

Een weekendje Rome zonder de overheerlijke echte Italiaanse keuken te ervaren? Zonde! Rome heeft op culinair gebied enorm veel te bieden. Met deze heerlijke food tour neemt een deskundige lokale gids je mee langs de food hotspots in Rome, waar je de echte Italiaanse keuken gaat proeven. Het ideale begin van je zaterdagochtend in Rome!

Bekijk & boek

De hoogtepunten

Vaticaan Highlights Rondleiding

Voor wie een rondleiding langs het beste van het Vaticaan wil doen is deze tour ideaal! De officiële gids laat je de hoogtepunten van het Vaticaan zien en vertelt je natuurlijk meer over de bijzondere plekken waar je langskomt. Inclusief rondleiding door de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel.

Bekijk & boek

Zaterdagmiddag

Villa Borghese

Loop ontspannen van het Vaticaan naar Villa Borghese (3 km afstand) en lunch onderweg in een gezellig restaurant of café. In Villa Borghese vind je een uitstekende kunstverzameling met schilderijen van o.a. Caravaggio, Rubens en Leonardo da Vinci. In het omliggende park ontsnap je aan de drukte van de stad. Het in Engelse landschapsstijl ontworpen park is een bij de locals geliefde plek en ideaal om even te ontspannen.
Bekijk

Zaterdagavond

Illuminated Rome wandeltour

De mooie pleinen met zijn fonteinen, de smalle straatjes en de vele bezienswaardigheden in Rome zijn 's avonds prachtig verlicht. Daarom is een avondwandeling langs de meest sfeervolle plekjes een echte aanrader. De lokale gids, een echte Rome Expert, vertelt vol passie over de stad en de bijzondere plekken die je bezoekt. Natuurlijk krijg je de beste tips mee voor leuke plekken om na deze wandeltour wat te gaan drinken. Zo ervaar je het echte Italiaanse leven in Rome!

Bekijk & boek

Zondagochtend

Colosseum en het Oude Rome wandeltour

Het Colosseum hoort eigenlijk standaard op je lijstje te staan wanneer je voor het eerst Rome bezoekt. Dit wereldberoemde amfitheater herbergt een enorme hoeveelheid aan boeiende verhalen en een bijzonder rijke historie. Met deze wandeltour, inclusief Skip the line tickets, neemt een deskundige gids je mee op reis door Het Oude Rome langs het Colosseum, Forum Romanum en de Palatijn!

Bekijk & boek

Zondagmiddag

Piazza di Spagna

Sluit je bezoek aan Rome af op zo'n typische Romeinse plek, Piazza di Spagna (het Spaanse Plein). Hier vind je de beroemde Spaanse Trappen, waarvan de 138 treden leiden naar de Franse kerk Trinitá dei Monti. Het is één van die beroemde must-sees in Rome. Het plein en de leuke straatjes in de omgeving laten je nog één keer die heerlijke sfeer van deze Italiaanse stad ervaren. Van historische gebouwen, monumenten en pleinen tot straatjes vol sfeervolle cafés, restaurants en luxe winkels.
Bekijk