Peggy Guggenheim Museum

Peggy Guggenheim Museum

Een van de belangrijkste musea voor moderne Amerikaanse en Europese kunst. De basis van de collectie werd verzameld door Peggy Guggenheim, die persoonlijke relaties onderhield met belangrijke kunstenaars.

Kunstmuseum
Venetië Museumpas
Vanaf €27,00
Koop tickets

Over deze spot

Het Peggy Guggenheim Museum (Collezione Peggy Guggenheim) is een belangrijk museum in Italië voor Amerikaanse en Europese kunst uit de eerste helft van de 20e eeuw. De collectie is verzameld door Peggy Guggenheim, een nichtje van Solomon Guggenheim, de grondlegger van het gelijknamige museum in New York.

Peggy Guggenheim stamde uit een zeer welgestelde familie. Na het ontvangen van een grote erfenis begon ze met de verzameling van moderne kunst. Zo verwierf ze stukken van Pablo Picasso, Max Ernst, Joan Miró, René Magritte en Salvador Dali. Daarnaast steunde ze jonge moderne kunstenaars financieel. Ook was Peggy enkele jaren getrouwd met de Duitse kunstenaar Max Ernst.

Peggy Guggenheim heeft op verschillende plaatsen in Europa gewoond, waaronder het Palazzo Venier dei Leoni in Venetië. Na haar scheioding van Max Ernst bracht ze daar haar collectie onder. Nu is dit museum een onderdeel van de Solomon R. Guggenheim oundation dat ook musea beheert in New York, Berlijn, Bilbao en Las Vegas.

De elf ruimten in het museum zijn gevuld met schitterende voorbeelden van kubisme, surrealisme en expressionisme. Naast de al genoemde kunstenaars is er werk te zien van Chagall, Mondriaan, Kandinski en nog vele andere belangrijke modernisten. Geregeld zijn er tijdelijke tentoonstellingen.

Handig om te weten

Website: Peggy Guggenheim Museum
Adres: 704 Dorsoduro
Openingstijden: 10.00-18.00 (dinsdag gesloten)
Toegangsprijs: € 15,00, boven 65 jaar € 12,00, kinderen onder 10 jaar gratis

Raadpleeg de website van het Peggy Guggenheim Museum voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Venetië plannen

Venetië is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Venetië? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Venetië