Venetie

Vervoer in en naar Venetië

Je reis naar Venetië goed voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk! Om ervoor te zorgen dat je soepel in en naar Venetië reist kun je al veel voorwerk doen. Heb je al nagedacht over hoe je zo makkelijk mogelijk naar je luchthaven van vertrek reist? Of hoe je makkelijk van de luchthaven van je bestemming bij je hotel komt? Heb je al uitgezocht wat de meest voordelige vlucht is? Wij helpen je graag bij de voorbereiding van je stedentrip Venetië en hebben daarom een aantal handige sites op een rij gezet waarmee jij je stedentrip Venetië optimaal kunt voorbereiden!

 1. Vliegwinkel.nl

  Goedkope vliegtickets vergelijken

  Bekijk het aanbod
 2. Travelbags.nl

  Handige koffers en tassen om mee te reizen

  Bekijk het aanbod
 3. Vliegtickets.nl

  Vergelijk eenvoudig vliegtickets

  Bekijk het aanbod
 4. Centralparking.nl

  Veilig en voordelig parkeren op Schiphol

  Bekijk het aanbod

Vliegen naar Venetië

Reizigers naar Venetië vliegen in de regelmaat op Luchthaven Venetië Marco Polo, gelegen op 12 kilometer van de stad. Een ander vliegveld in de omgeving is het vliegveld van Treviso, op 30 kilometer afstand. Op Marco Polo vliegen naast Alitalia veel internationale luchtvaartmaatschappijen maar voor lowcostmaatschappijen kan men gebruik maken van Treviso Airport. Hier komen de  vluchten van Ryanair, Transavia en Wizz Air binnen. Vanaf Marco Polo gaat een bus tot Piazzale di Roma en de rit duurt 25 minuten. Er zijn ook lijnboten maar die doen er langer over: ongeveer 1.5 uur. Vanaf Treviso Airport gaat een bus van ACTT naar het treinstation in het centrum, verder gaan er twee bussen van Ryanair en Transavia naar Mestre en Venetië. Er is ook een lokale bus van Treviso naar Padova en deze stopt elk half uur.

Bereikbaarheid per auto

Eigenlijk is Venetië niet een stad voor auto's, gezien de bouw in het water. Auto's kunnen vanaf de brug (Ponte della Liberta) naar de busterminal komen, hierna kun je parkeren op twee parkeerplaatsen in de stad: Tronchetto en Piazzala Roma. De auto kan 24 uur per dag, 7 dagen per week worden geparkeerd voor € 25 per dag. Vanuit de parkeergarages gaan de bootlijnen 1,41,42,51,52 en 82 naar het centrum. Je bent dus volledig aangewezen op het vervoer per boot in Venetië.Door de ligging in het Noorden kan Venetië prima worden bereikt vanuit Oostenrijk (Innsbruck ligt op 388 kilometer van Venetië) of Slovenië (Ljubljana ligt op 248 kilometer van Venetië).

Bereikbaarheid per trein en bus

Venetië is een echte waterstad. Je zult dus weinig te maken hebben met treinen en bussen. Er is een treinstation op de kop van het Canal Granda bij Piazza Roma (station Venezia Santa Lucia) en behalve de spoorlijn is er slechts één autoweg op het vasteland. In de stad zelf zijn geen auto's. Vanaf parkeerplaats San Giuliano in Mestre gaan zowel een bus als een trein naar Venetië. Verder zijn het allemaal gondelvaarten die je zult maken in de stad, geregeld zul je het Canal Grande door moeten varen om naar Piazza San Marco -het centrum van de stad- te komen.

Autohuur Venetië

Voor informatie omtrent autoverhuur in Venetië, kun je een kijkje nemen op deze pagina.

Advertentie